Wethouder Marcel Belt bij De Driemaster in de schooltuinmet leerlingen die zaaien en planten (foto: pr).
Wethouder Marcel Belt bij De Driemaster in de schooltuinmet leerlingen die zaaien en planten (foto: pr).

Wethouder Belt: “Iedere basisschool een moestuin”

Actueel 435 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Wethouder Marcel Belt bezocht op donderdag 11 april basisschool de Driemaster tijdens de Week van de Schooltuin, van 8 t/m 12 april.

Op dinsdag 9 april was de Nationale Buitenlesdag en daar deed de Emmaüsschool aan mee met de kleuters. Ze hebben piepers geplant en tuinkers gezaaid. De Driemaster opende de moestuin op hun schoolplein met het planten van aardbeiplantjes en het zaaien van zonnebloemen en bonen. De GGD deelde bidons uitgedeeld aan alle kinderen van de Driemaster. 

Van 8 tot en met 12 april deden scholen, schooltuinondersteuners en gemeenten mee aan de Week van de Schooltuin. Dit is een initiatief van de Alliantie Schooltuinen, zij gunnen ieder kind een schooltuin. Zo willen ze laten zien hoe school tuinieren bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind door het ervaren, het leren, het samenwerken en gezond leren eten. Een schooltuin is een mooie manier van voedseleducatie. Door aandacht voor schooltuinen hoopt Goed Bezig! dat er meer schooltuinen in de gemeente komen. In Leidschendam-Voorburg zijn er schooltuinen bij Rusthout voor de Maria Bernadette, bij de Parachute en in Stompwijk voor de Maerten v.d. Velde school.

Wethouder Marcel Belt: “Mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn met zaaien en planten. Een moestuin is een leuke manier om te ontdekken hoe groenten, fruit en kruiden groeien voor ze in onze keuken terechtkomen. Het draagt bij aan gezond eten en het is goed voor de biodiversiteit. Ik zeg: iedere basisschool een moestuin!” Miriam Blom, van Goed Bezig!: “Het is fijn om zoveel blije kinderen buiten in de aarde te zien wroeten. Door de Buitenlesdag en een Schooltuin leren kinderen waar hun groente en fruit vandaan komt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant