Wandel - ook in Leidschendam en in Voorburg - mee met de Nationale Diabetes Challenge (foto: pr).
Wandel - ook in Leidschendam en in Voorburg - mee met de Nationale Diabetes Challenge (foto: pr).

Start wandelingen Nationale Diabetes Challenge

Actueel 397 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Vanaf 6 mei start de Nationale Diabetes Challenge weer op vier locaties in Leidschendam-Voorburg. Dit is een wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Zo’n 20 weken lang wandel je mee onder begeleiding van professionals in eigen buurt. Wekelijks wandelen is goed voor je gezondheid, helpt bij diabetes en het is ook heel gezellig. 

Wil je aan je gezondheid werken voor een betere kwaliteit van leven? Dan ben je welkom om mee te wandelen. Er is voor iedereen plek in één van de groepen, dus ook als je nog niet zover kunt wandelen. Er wordt 2, 3 en 5 km of meer gelopen in verschillende tempo’s. Wandelen is een heel goed middel om je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Samen trainen om vitaler te worden is het doel. 

Team Leidschendam loopt op iedere maandag vanaf 16:30 uur gemiddeld een uur vanaf de Krajicek Playground Prinsenhof, achter Basisschool de Waterlelie. En Team Voorburg wandelt met de Technische groep op dinsdag vanaf 13:00 uur bij locatie Fitplaats aan de Spinozalaan, onder begeleiding van Sport Accent. En op woensdagmiddag wandelt de Tempo groep om 15:00 uur vanaf het Noteboompark te Voorburg, vlakbij Forum Sport.

Eind september vindt het Nationale Diabetes Challenge festival plaats. Hier zullen alle deelnemers uit het land bij elkaar komen om samen in beweging te komen tegen diabetes. Daar worden deelnemers aan de Nationale Diabetes Challenge met elkaar verbonden en beleven samen een mooie dag. 

“Het is ontzettend leuk, want je loopt met echte mensen, die graag hun beste beentje voortzetten en samen een stukje fitter willen worden. Dat vind ik motiverend”, vindt deelneemster Irene uit team Voorburg.

Buurtsportcoach Remco Stolze van Sport en Welzijn gelooft erin dat wandelen een vorm van behandelen is en je hiermee (ook op latere leeftijd) een vitaler en mentaal beter leven kan krijgen. Hij begeleidt de groep in Leidschendam. “Het is mooi om te zien wat voor positieve verandering deelnemers doormaken. Sommige hebben nog een zwakke conditie en/of angst om in beweging te komen. Soms is dit vanwege een ongeval of juist doordat iemand in een sociaal isolement zit. Je ziet ze zowel fysiek als mentaal vooruitgaan.” 

Wil je mee lopen, ben jij of ken jij iemand met Diabetes, of lijkt het je fijn om op een laagdrempelige manier te werken aan je gezondheid, geef je dan op via www.nationalediabeteschallenge.nl. Klik op wandel mee en zoek op Leidschendam. Of mail, ook voor meer info, naar remco.stolze@senw-lv.nl of bel 06-34880012.

Op dinsdag 30 april van 13:00 uur tot 15:00 uur is er een kennismakingsbijeenkomst bij SenW aan de Dobbelaan 4 in Leidschendam. Je kunt je aanmelden en kennismaken met de begeleider en deelnemers onder het genot van koffie of thee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant