Burgemeester Martijn Vroom ging met de wijkagent op bezoek bij de redders en het slachtoffer om hen in het zonnetje te zetten (foto: Instagram politie LV).
Burgemeester Martijn Vroom ging met de wijkagent op bezoek bij de redders en het slachtoffer om hen in het zonnetje te zetten (foto: Instagram politie LV).

Stompwijkse redders in het zonnetje gezet

Actueel 482 keer gelezen

Stompwijk - Afgelopen week werden een paar jonge Stompwijkse helden door burgemeester Martijn Vroom en wijkagent John Heij in het zonnetje gezet voor een reddingsactie in Stompwijk, waarbij de het leven van de 12-jarige Yaro werd gered nadat hij in het water was gevallen.

Op Goede Vrijdag, 29 maart, was de 12-jarige Yaro aan het spelen bij en met zijn vriendjes/vriendinnetje in de voortuin van hun woning in Stompwijk. Spelenderwijs kreeg Yaro een bal tegen zich aan gegooid en raakte daarbij ten val. Gedesoriënteerd krabbelde Yaro overeind en kwam uiteindelijk in de sloot voor de woning terecht.

Yaro was op dat moment niet zelfstandig bij machte om zichzelf in veiligheid te brengen. Zijn vriendinnetje Mijntje (12) en zijn vriendjes Miel (11) en Cas (8) bedachten zich geen moment en haalden direct in allerijl hulp in de vorm van Annemarie, hun moeder. 

In de tussentijd hielden ze ook de plek van Yaro in de gaten en werd door Mijntje direct 112 gebeld, waardoor de diverse hulpdiensten snel in kennis werden gestel.

Moeder Annemarie en zoontje Miel haalden samen Yaro uit het water, aarzelden geen moment en begonnen direct met reanimatie. Doordat de kids enige vorm van EHBO hebben gehad op school wisten ze wat ze moesten doen.  Ambulances en meerdere politie-eenheden kwamen vervolgens met spoed ter plaatse.

Yaro werd uiteindelijk, met spoed en onder politiebegeleiding, overgebracht naar het ziekenhuis, in het bijzijn van zijn vader.

Door het heldhaftige optreden van de drie kinderen en moeder Annemarie hebben zij het leven van Yaro weten te redden en kon Yaro de volgende dag al, de zaterdag voor Pasen, zonder enige noemenswaardige gevolgen van dit alles, het ziekenhuis weer verlaten.

Burgemeester Martijn Vroom ging enkele dagen geleden bij de helden en het ‘slachtoffer’ thuis op bezoek om het hele incident nogmaals met elkaar te bespreken en natuurlijk ook om de helden ontzettend te bedanken voor alles wat ze gedaan hebben en hen daarvoor in het zonnetje te zetten.

Zie ook: Kind uit water gered op Oosteinde in Stompwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant