De toegang van de supermarkt van Hoogvliet aan het Klaverblad in de wijk Essesteijn in Voorburg (foto: PR).
De toegang van de supermarkt van Hoogvliet aan het Klaverblad in de wijk Essesteijn in Voorburg (foto: PR). Dick Janssen

Vernieuwing winkelcentrum Essesteijn

Actueel 2.034 keer gelezen

Er bestaan plannen om het winkelcentrum Essesteijn aan de Klaverweide 84-90 in Voorburg, waarin supermarkt Hoogvliet en twee restaurants gevestigd zijn, te gaan vernieuwen. Daar is ook een inloopbijeenkomst over geweest. De PVDA Leidschendam-Voorburg heeft het college vragen over de plannen gesteld.

De ambitie van Hoogvliet Beheer, Van Arnhem Bouwgroep en Vastgoedgilde BV is om het oude winkelcentrum te vernieuwen, zodat het in de toekomst een aantrekkelijk en modern winkelcentrum wordt. Dit biedt ook de mogelijkheid om woningen (sociaal en middelduur) toe te voegen.

Gezien de staat van het winkelcentrum is de PvdA van mening dat het goed is dat er initiatieven worden ontwikkeld om het winkelcentrum te vernieuwen. ‘Dit komt ook ten goede aan de inwoners, die hier gebruik van maken en draagt bij aan de leefbaarheid en levendigheid in het gebied.’

De fractie wil echter wel weten welke concrete ideeën en ambities tijdens de inloopbijeenkomst zijn getoetst door de initiatiefnemers en wil graag weten wat was de rol van de gemeente Leidschendam-Voorburg was bij de inloopbijeenkomst.

De PvdA wil voorts weten hoe de plannen voor de vernieuwing van het winkelcentrum (inclusief woningen) er globaal uitzien in de huidige fase en wil hier, indien beschikbaar, graag een schets van zien. Ook wil de partij weten hoe de globale planning eruit ziet, op welke momenten in het proces er inspraak vanuit omwonenden op de plannen mogelijk is en wanneer de gemeenteraad wordt geïnformeerd over de plannen voor het winkelcentrum Klaverweide en op welke manier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant