Er mag nog niet worden gegraven in Vlietland (archieffoto).
Er mag nog niet worden gegraven in Vlietland (archieffoto).

Vooralsog geen graafwerkzaamheden in Vlietland

Actueel 833 keer gelezen

Leidschendam - DLR/KondorWessels kondigde begin maart aan dat ze alvast met graafwerkzaamheden in Vlietland zouden beginnen. Daarop meldden de Vrienden hun zorgen bij de Omgevingsdienst Haaglanden. En dienden voor de zekerheid ook een Handhavingsverzoek in. 

Na de melding volgde direct een eerste onderzoek door de Omgevingsdienst. Daaruit bleek dat de verplichte vergunningen niet in orde waren en mochten de werkzaamheden niet starten.

Sindsdien zijn er zeven weken verstreken en is de graafmachine weer uit Vlietland vertrokken. Ondertussen werd de zaak degelijk onderzocht door de betreffende Omgevingsdiensten. Daaruit bleken de verwachte negatieve effecten van de stikstofdepositie op niet- actuele en onvolledige berekeningen te berusten. En dat werd niet geaccepteerd door de Omgevingsdiensten.

Er volgden meerdere aansporingen aan DLR om alsnog de wettelijk vereiste onderzoekgegevens aan te leveren om te kunnen beoordelen of er volgens de wet in Vlietland gegraven en gebouwd mag worden. De gevraagde gegevens zijn echter nog steeds niet beschikbaar gesteld.

Kort geleden is er met DLR/ KondorWessels afgesproken dat er met de werkzaamheden niet gestart wordt vóór de wettelijk vereiste beoordeling heeft kunnen plaatsvinden. De provincie Zuid-Holland heeft deze afspraken ook schriftelijk vastgelegd in een zogenaamde ‘Waarschuwingsbrief’ aan DLR.

Door de melding van de Vrienden mocht er niet worden gestart met graven en vervolgens werd vastgesteld dat er door de ontbrekende, maar wel verplichte vergunning nu ook niet gegraven mág worden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant