Door een drugslab in een kassencomplex aan de Huysitterweg in Stompwijk brandde in 2017 een loods af (archieffoto Rene Hendriks).
Door een drugslab in een kassencomplex aan de Huysitterweg in Stompwijk brandde in 2017 een loods af (archieffoto Rene Hendriks). Dick Janssen

Politie bezoekt bedrijven in strijd tegen ondermijning

Actueel 327 keer gelezen

Stompwijk - De politie bezoekt in mei bijna 140 bedrijven in het buitengebied van Stompwijk. Met de ondernemers wordt gesproken over ondermijnende criminaliteit en de risico’s daarvan. 

Het doel van deze actie is om de weerbaarheid van ondernemers zoals boeren en tuinders tegen ondermijnende activiteiten van criminelen te vergroten. Stompwijk heeft een flink buitengebied, waar veel land- en bosbouwbedrijven gevestigd zijn. Criminelen blijken interesse in dit soort buitengebieden te hebben om misbruik te maken van leegstaande panden zoals kassen, stallen en schuren voor de productie van verdovende middelen. Ook worden ondernemers wel benaderd om verdovende middelen te smokkelen in hun lading. 

De politie gaat hier met ondernemers over in gesprek. In totaal worden 138 locaties in en rond Stompwijk bezocht. De wijkagent werkt daarbij samen met politiemedewerkers die gespecialiseerd zijn in ondermijning en milieu en met handhavers van de gemeente. Daarnaast worden tekstkarren in het gebied neergezet die deze actie onder de aandacht brengen. 

Het is de bedoeling dat de campagne de weerbaarheid van ondernemers zoals boeren en tuinders tegen ondermijnende activiteiten van criminelen vergroot en dat de meldingsbereidheid onder hen wordt vergroot. Tegelijkertijd moet de campagne een beter beeld opleveren van de problematiek wat betreft de criminaliteit in het buitengebied van Stompwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant