Het leegstaande hoofdgebouw op het Schakenbosch-terrein (foto: Dick Janssen).
Het leegstaande hoofdgebouw op het Schakenbosch-terrein (foto: Dick Janssen).

Referendum over komst asielzoekerscentrum

Actueel 116 keer gelezen

Leidschendam - Een aantal omwonenden van het voormalige psychiatrisch ziekenhuis Schakenbosch in Leidschendam gaat een referendum uitschrijven over de eventuele komst van een asielzoekerscentrum op genoemd terrein aan de Veursestraatweg.

Initiatiefnemer is de Leidschendamse ondernemer Rob de Groot. Een dezer dagen worden 30.000 brieven in Leidschendam-Voorburg bezorgd. Daarin wordt aangegeven hoe men zich kan uitspreken voor of tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Leidschendam. Alleen huizen met een Nee/Nee-sticker op de brievenbus ontvangen geen brief. Het is de bedoeling dat de resultaten van de volksraadpleging raadpleging op 2 december worden aangeboden aan de gemeenteraad, die op 15 december een besluit neemt over de komst van een AZC.

De reden voor het organiseren van dit officieuze referendum is dat de omwonenden vinden dat zij niet gehoord worden door de gemeente. Tijdens inspraakavonden zou nauwelijks naar hen worden geluisterd. "We willen de gemeente in ieder geval laten weten hoe de bewoners er over denken", aldus De Groot. "Ook als de meerderheid voor stemt." Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers wil op Schakenbosch voor een periode van vijf jaar 800 vluchtelingen onderbrengen in twee gebouwen en nog twee bij te bouwen semi-permanente panden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant