(Foto: Inge Koot)
(Foto: Inge Koot)

Laatste nieuwjaarstoespraak Van der Sluijs

Actueel 73 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het was de laatste nieuwjaarstoespraak van burgemeester Van der Sluijs, maar daar werd geen woord over gerept in zijn speech op zaterdag 9 januari in het overvolle raadhuis in Leidschendam.

De nieuwjaarsbijeenkomst vond voor het eerst op zaterdag plaats in plaats van de gebruikelijke maandagavond na de kerstvakantie. Dit maakte voor de belangstellenden niet uit. Zij waren in grote getale aanwezig om het college van burgemeester en wethouders een goed nieuwjaar te wensen en om naar de laatste nieuwjaarstoespraak van Hans van der Sluijs te luisteren als burgemeester van Leidschendam-Voorburg.

Vorig jaar
Het jaar 2015 is voor Van der Sluijs privé geen gemakkelijk jaar geweest door de ziekte van zijn vrouw die door een zwaar medisch proces is gegaan, maar gelukkig stond zij weer aan zijn zijde tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen zaterdag. Ook 2016 belooft een bijzonder jaar te worden voor Van der Sluijs nu hij heeft aangegeven per 1 september af te treden als burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Terugblikkend op 2015 was uiteraard de vluchtelingeproblematiek onderdeel van zijn toespraak. "De mogelijke vestiging van een asielzoekerscentrum in Schakenbosch, de noodopvang in het voormalig ministerie van SZW in Mariahoeve en de opvang voor statushouders elders in de gemeente hielden de gemoederen behoorlijk bezig", zegt de burgemeester. Daarnaast hebben de overdracht van rijkstaken in het sociaal domein naar de gemeenten, de raadsenquête over de Duivenvoorde corridor en het aantreden van een nieuw college volgens de burgemeester een behoorlijke impact gehad in 2015.

Nieuw jaar
Vooruitkijkend naar 2016 weet Van der Sluijs dat de gemeente haar handen nog vol zal hebben aan het goed inrichten van het hele zorgpakket en ook aan het stroomlijnen van de administratieve lasten. Maar ook het vluchtelingen vraagstuk zal natuurlijk dit jaar prominent op de lokale agenda staan. De volledige nieuwjaarstoespraak is te lezen op de website van de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant