Er is nog steeds geen definitief uitsluitsel over wel of geen extra oeververbinding (archieffoto).
Er is nog steeds geen definitief uitsluitsel over wel of geen extra oeververbinding (archieffoto).

Bewoners Klein Plaspoelpolder vrezen vertraging

Actueel 74 keer gelezen

Leidschendam - De bewoners van Klein Plaspoelpolder (KPP) en omgeving zijn bezorgd over de vertraging die de herontwikkeling van hun woonomgeving oploopt door wat zij 'een gebrek aan actie van de kant van de gemeente' noemen.

Na al het overleg in College, commissie OG en gemeenteraad en op basis van vele klankbordvergaderingen en inloopavonden, vragen de bewoners zich ook af waarom ze niet betrokken worden bij het nu lopende traject. Aanvankelijk werden voortvarende overleggen gevoerd over de ontwikkeling van KPP tot een mooie woonwijk, zonder verrommelde gemeentewerf en betoncentrale, zonder verkrottende leegstaande kantoren.

De vraag was of de aan- en afvoer van verkeer in en naar deze woonwijk wel opgevangen kon worden door de bestaande oeververbindingen. Onderzocht werd of een eventueel in te passen Extra Oever Verbinding (EOV) toegevoegde waarde zou hebben voor de woonwijk en tegelijk elders betere verkeersdoorstroming zou bieden. De uitkomst was dat een extra brug geen echte oplossing is omdat die maar een klein deel van de problemen elders oplost.

Toch laaide over de door sommigen gewenste brug een discussie op. Dit resulteerde in een nieuwe onderzoeksopdracht en vertraging in de ontwikkeling van de woonwijk. De nieuwe onderzoeksopdracht zou voor de zomer afgerond moeten zijn. Eind maart is de opdracht echter nog niet verstrekt. De bewoners vrezen dan ook voor nog meer vertraging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant