Het in beslag genomen vuurwerk (foto: politie LDVB).
Het in beslag genomen vuurwerk (foto: politie LDVB).

Illegaal vuurwerk afgestoken en in beslag genomen

Actueel 668 keer gelezen

Leidschendam - Op de Dobbelaan werd zaterdag 26 augustus een 34-jarige Leidschendammer aangehouden nadat hij zwaar vuurwerk afstak. In zijn kelderbox werd vervolgens een hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Omstreeks 23.00 uur meldde een buurtbewoner dat er in de omgeving van de sportschool aan de Dobbelaan een vuurwerkbom zou zijn afgestoken. Agenten gingen poolshoogte nemen en zagen op het schoolplein drie jongens zitten. Toen zij deze aan wilden spreken, werd er vanaf het Kennedyplein een mortier afgestoken. De 34-jarige werd vervolgens gecontroleerd en toen een getuige meldde dat de bewuste man ook was weggerend na de vorige grote knal, werd hij aangehouden.

Hij verleende toestemming om een kijkje te nemen in zijn kelderbox en gaf daarbij aan dat hij daar illegaal vuurwerk bewaarde. In de kelderbox werden onder andere 9 mortieren, 13 vlinderbommen en 81 nitraatbommen aangetroffen. Al het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De verdachte is na verhoor heengezonden, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant