Carl Post bij zijn ouders (de voormalige eigenaren van Het Kaashuisje) in Leidschendam aan tafel.
Carl Post bij zijn ouders (de voormalige eigenaren van Het Kaashuisje) in Leidschendam aan tafel.

Stamceltransplantatie enige hoop voor Carl Post

Actueel 1.671 keer gelezen

Leidschendam - Carl Post, zoon van de eigenaren van het voormalige Kaaswinkeltje op de Damlaan in Leidschendam, probeert geld in te zamelen om een stamceltransplantatie te kunnen ondergaan in Mexico.

Carl is 43 jaar en alleenstaand vader van twee kinderen. Enige jaren geleden werd er bij hem Primair Progressieve MS geconstateerd. "Het was heel confronterend toen de specialist mij vertelde dat ik vooral leuke dingen moest gaan doen omdat mijn gezondheid snel achteruit zou gaan", vertelt Carl. "De rolstoel was mijn toekomst! En dat was keihard voor iemand van nog geen 40 jaar oud. Mijn wereld stortte in."

De enige hoop voor Carl om de ziekte te stoppen is een stamceltransplantatie. Maar zo'n behandeling wordt op MS-patiënten alleen in het buitenland uitgevoerd. Deze transplantatie kost €75.000, maar wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. "Ik laat de transplantatie in Mexico uitvoeren", aldus Carl. "Maar het valt niet mee om dit geld bij elkaar te krijgen. Er wordt weliswaar van alles belangeloos voor mij georganiseerd, zoals een autorally, een benefietavond en een spinningmarathon en Vishandel Simonis uit Den Haag is een spontane grootscheepse inzamelingsactie voor mij begonnen. Maar het is echt héél véél geld."

Om doneren mogelijk te maken, is de Stichting 'WEG MET MS' opgericht met rekeningnr. NL42INGB 0007856943. Meer info op www.stopcarlzijnms.nl en facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant