Marianne Knijnenburg (r.) krijgt de hamer overhandigd (foto: pr).
Marianne Knijnenburg (r.) krijgt de hamer overhandigd (foto: pr). Foto: Floris Heukensfeldt Jansen

Nieuwe voorzitter Lionsclub Pr. Marianne

Actueel 881 keer gelezen

Voorburg - Bij de bestuursoverdracht van 13 juni droeg Marianne van Rossum-Elfferich de voorzittershamer over aan de nieuwe clubpresident Marianne Knijnenburg-van Adrichem. Zij heeft als nieuw jaarthema gekozen: 'Samen ondernemen!'

Onder dat motto gaat Lionsclub Voorburg Prinses Marianne stevig aan de slag voor de nieuwe goede doelen. Een speciale clubcommissie heeft alle aanvragen goed onder de loep genomen. Uit de zeer vele aanvragen zijn nu zeven goede doelen vastgesteld, die de Lionsclub het komende Lionsjaar in het bijzonder gaat ondersteunen.

Het betreft: Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg voor ondersteuning aan mensen met Alzheimer, hun mantelzorgers, familie en mede betrokkenen; Wijkvereniging De Boot Damsigt voor een stevig, professioneel koffiezetapparaat met toebehoren voor het buurthuis van de wijkvereniging; Stichting Leidschendamse Jeugdmanege Hestar voor een instructeursopleiding voor paardrijden speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking, alsmede een bijdrage voor het opknappen/verbeteren van het onderkomen van de paarden; Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. voor inrichting van de nieuwe dierenverblijven van het Dierenhospitaal Den Haag, Leidschendam-Voorburg e.o; Paragolf Leeuwenberg voor een golfkar speciaal geschikt voor mensen met een beperking; het Haags Instrumentaal Jeugdensemble voor een kinderfagot en het opknappen van de huidige instrumenten en Stichting Haarwerk voor een pruik voor een kind dat door ziekte het haar is verloren.

Onder het nieuwe jaarmotto 'Samen ondernemen!' zet Lionsclub Voorburg Prinses Marianne het komende jaar projecten op touw om geld bij elkaar te brengen voor deze goede doelen. Zo brengt de Lionsclub samen met Het Krantje de jubileumeditie uit van de Goede Doelen Krant. Deze komt uitneembaar in Het Krantje in oktober 2018, in een oplage van 47.000 kranten. Ook organiseert de club op zaterdag 18 november de Prinses Marianne Bridgedrive in het Bridgehome van Bridgeclub Leidschenhage aan de Dobbelaan in Leidschendam. En de beroemde Prinses Marianne Modeshow wordt weer gehouden, in Mariëlle Mode in Voorburg, op woensdag 27 maart 2019.

Daarnaast gaan de vrouwen de mouwen opstropen om te helpen bij lokale en landelijke acties. Onder meer de Nationale Ouderendag, de Open Monumentendag en NLdoet, voor Voedselbank Stichting Buren in Voorburg helpen bij de inzamelingsactie bij een supermarkt, met daarnaast inzameling van Douwe Egberts waardepunten. En heel speciaal is de Lions International Vredesposterwedstrijd, waarvoor leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen in onze gemeente een Vredesposter maken over het vredesthema: Kindness matters (Vriendschap helpt) n. Zie www.lions.nl/voorburg.prinses.marianne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant