Oscar Arnold (foto: Helene Wiesenhaan).
Oscar Arnold (foto: Helene Wiesenhaan). Helene Wiesenhaan
THEATER

Oscar Arnold absurdistisch en droogkomisch

Cultuur 412 keer gelezen

Leidschendam - Oscar Arnold is op donderdag 24 februari om 20:30 uur te zien in Het Veur Theater. Kaarten à €16,50 incl. consumptie zijn te bestellen via www.hetveurtheater.nl.

Oscar Arnold is een veelzijdige comedian en in zijn solovoorstelling ‘Onder anderen’ laat hij dat o.a. zien aan de hand van diverse acts.

Absurdistisch, droogkomisch, een vreemde eend in de bijt. Zo kunnen we komediant Oscar Arnold omschrijven. Hij begint zijn werkende leven als belastingadviseur, maar komt er na drie maanden achter dat hij dit verschrikkelijk vindt. Daarom gooit hij het roer helemaal om en besluit zijn scherpe geest en ietwat onconventionele persoonlijkheid in te zetten in de wereld van het entertainment.

Zijn opleiding fiscaal recht heeft hem natuurlijk totaal niet voorbereid op het vak van komiek en dus begint Arnold met het volgen van workshops en het maken van meters. In 2013 klimt hij voor het eerst het comedy-podium op. Een van zijn eerste ervaringen is op de planken van Toomler, wat een heuse vuurdoop betekent. Daarnaast doet hij mee aan wedstrijden en dat gaat niet onverdienstelijk. Op het VARA Leids Cabaret Festival 2016 komt hij in de halve finale te staan, bij de Comedy Slam 2015 behaalt hij de finale en hij wint de Talent Award op het Utrecht International Comedy Festival 2015. Na zijn deelname aan Holland’s Got Talent wordt deze voormalig kantoormedewerker steeds vaker op straat herkend. 

Oscar Arnold valt op door zijn absurde en droge humor. Op het podium neemt hij de rol van autist aan, wat hem wel bevalt. Daarmee zet hij zijn publiek ook vaak op het verkeerde been, want verderop in zijn voorstellingen komen echte verhalen en intelligente oneliners naar boven. Hij wordt daarom ook wel de Nederlandse Philippe Geubels genoemd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant