Hanneke Verbeek overhandigt symbolisch de otoscoop aan Valentina Craamer, die het filiaal in Leidschendam van haar overneemt (foto: Inge Koot).
Hanneke Verbeek overhandigt symbolisch de otoscoop aan Valentina Craamer, die het filiaal in Leidschendam van haar overneemt (foto: Inge Koot).

Oorwerk audiciens luisteren naar u en zoeken naar de meest passende oplossing voor de klant

Dienstverlening 813 keer gelezen

Leidschendam/Rijswijk - “Wij willen niet de grootste zijn, maar wel de beste,” vertelt Hanneke Verbeek, audicien bij Oorwerk Rijswijk. Aandacht en tijd voor de klant staan centraal bij Oorwerk. Oorwerk wil zo veel mogelijk slechthorenden helpen aan een beter gehoor. Daarom is er in september een nieuw filiaal geopend in de Rijswijkse Herenstraat. 

Oorwerk Audiciens is een familiebedrijf dat is opgericht in 2009. Het is uitgegroeid tot een organisatie die bestaat uit ruim dertig vestigingen, verspreid over met name de Randstad. Het zijn op zichzelf staande winkels en shop-in-shop locaties zoals het filiaal in Leidschendam aan de Damlaan 23C bij Tunderman Optiek. Parkeren kan voor de deur en er staat altijd een goede kop koffie voor de klant klaar.

Hanneke Verbeek is 13 jaar werkzaam bij Oorwerk Audiciens. Bijna drie jaar geleden heeft Oorwerk het audiciengedeelte bij Tunderman Optiek aan de Damlaan overgenomen. Hanneke heeft dit verkooppunt sinds het vertrek van Gerrie Jansen gerund maar heeft nu de overstap gemaakt naar de nieuwe vestiging in Rijswijk. Valentina Craamer wordt het nieuwe gezicht van Oorwerk Leidschendam. Zij heeft de audicienopleiding afgerond en ervaring opgedaan bij een audicien in Voorburg. 

De ontwikkelingen op het gebied van hoortoestellen volgen elkaar snel op. Oorwerk volgt deze ontwikkelingen op de voet en biedt haar klanten een ruime keuze uit hoortoestellen van de topmerken. 

“Wij bieden hoortoestellen in verschillende prijsklassen. We zoeken naar de meest passende oplossing bij de klant en zijn of haar budget”, zegt Hanneke. “Op het gebied van connectiviteit is er de laatste jaren heel veel veranderd” Bijvoorbeeld de Bluetooth®-functionaliteit waardoor er verschillende accessoires aangesloten kunnen worden ter verbetering van de kwaliteit van de geluidservaring bij het voeren van telefoon- en videogesprekken, het kijken naar tv en het deelnemen aan gesprekken. Het hoortoestel kan als draadloze koptelefoon werken en als een externe microfoon. Het is mogelijk om audio rechtstreeks van de smartphone, iPad of computer naar het hoortoestel te streamen. Met de tv-adapter is het mogelijk om het hoortoestel draadloos op de tv aan te sluiten en stereogeluiden rechtstreeks in de hoortoestellen te horen. Het is daarnaast mogelijk om het volume in te stellen op het gewenste niveau, terwijl anderen die samen kijken dit doen op hun eigen volume. Het volume van het hoortoestel is met een app op de smartphone in te stellen. Ook zijn de systemen steeds duurzamer door de oplaadmogelijkheden.” 

“Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en een groot deel van de hoortoestellen wordt voor ten minste vijfenzeventig procent door hen vergoed. Maar wat de klant uiteindelijk moet betalen, hangt ook af van de gehoorconditie en de persoonlijke wensen en eisen. En uiteindelijk bepaalt de klant welke luistersituaties belangrijk zijn. Is muziek belangrijk? Komt de klant vaak in rumoerige situaties? Of ervaart de klant alleen problemen thuis? Wij kijken samen naar de specifieke situatie en helpen de klant met de keuze voor de juiste oplossing.”

Een intakegesprek duurt circa anderhalf uur. Er vindt een gehoortest plaats, er wordt middels een camera in het oor gekeken en de wensen van de klant worden uitgebreid besproken. 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gehooronderzoek via 070-3274635 (Leidschendam) of 070-7796020 (Rijswijk). Of doe online een korte geluidstest. Zo komt u er binnen 5 minuten achter wat de indicatie van het gehoorverlies is. Kijk voor meer informatie op www.oorwerk.nl.

Uit de krant