Logo hetkrantje-online.nl
Het team van India Plaza aan de Koningin Julianalaan in Voorburg (foto: Inge Koot).
Het team van India Plaza aan de Koningin Julianalaan in Voorburg (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Heerlijke Indiase producten bij India Plaza

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Voorburg - Heel lang hebben bezoekers van winkelcentrum Julianabaan moeten wachten op de opening van India Plaza. ‘Coming Soon’ hing al vanaf december op de ramen van dit leegstaande winkelpand aan de Koningin Julianalaan 314-316. Maar sinds 28 juni is de winkel geopend en kunnen klanten genieten van heerlijke Indiase producten.

“Op 5 december vorig jaar ontvingen wij de sleutel van het pand”, vertelt initiatiefnemer Robin Tewari. “De opening stond gepland voor maart, maar door corona liep het allemaal anders.” De voorbereiding liep vertraging op, waardoor de winkel uiteindelijk pas open kon op 28 juni. Met een rij buiten wachtende klanten op de openingsdag kan het wel een vliegende start voor de winkelier genoemd worden. Neem daarbij de positieve en gedreven mindset van het team en het succes van deze winkel lijkt gegarandeerd. “Ik weet gewoon zeker dat het gaat lukken. Er is een grote Indiase gemeenschap in Leidschendam-Voorburg en omgeving.”

Maar niet alleen de Indiase gemeenschap is blij met de winkel. Vanuit allerlei culturen krijgt India Plaza positieve reacties op de komst naar het Voorburgse winkelcentrum. Robin denkt dat mensen door de coronapandemie meer zijn gaan nadenken over gezondheid. “De Indiase keuken kent veel natuurlijke en vegetarische opties. Wij gebruiken veel specerijen en ook verse tropische soorten groenten en fruit. Vrijwel al onze producten komen uit India. Het zijn stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardige merken.”

In de winkel vind je specerijen, rijst, linzen, zoetigheden, curry’s, brood, sausjes, oliën en kant-en-klaarmixen voor gerechten als Alu Muttar (een aardappelen- en erwtencurry) en Palak Paneer (spinazie met Indiase roomkaas). Ook zijn er diepvriesproducten en verse groentes. “Met onze producten heb je al binnen 15 minuten een maaltijd op tafel staan.”

Robin heeft bedrijfseconomie gestudeerd en heeft vele jaren in het bankwezen gewerkt; de laatste jaren bij een bank die zich inzet voor ondernemers in ontwikkelingslanden. “Ik kwam gedurende die tijd in aanraking met Indiase culturele initiatieven en liefdadigheid en dat heeft mij aan het denken gezet. Ik wil wat betekenen voor een ander.” Robins zakenpartner Vipin is een ingenieur en werkzaam in de olie-industrie. Ook hij zet zich in voor cultuur en liefdadigheid. Samen met Robins ouders Ravi en Uma en teamleden Mamta en Neha vormen zij een hecht team.

India Plaza heeft veel plannen voor de toekomst. Er komt een webshop, zodat de producten ook online besteld en bezorgd kunnen worden. Verder komt er een foodcorner in de winkel waar kant-en-klaarmaaltijden afgehaald kunnen worden. Belangstellenden kunnen adviezen krijgen over recepten en er zullen kookdemonstraties gegeven gaan worden.

“Wij horen graag terug van onze klanten wat ze van de producten vinden en wat ze bijvoorbeeld missen in de winkel. Het assortiment wordt afgestemd op de vraag.” In de maand juli geldt een openingsaanbieding van 10% op alle producten bij een minimale besteding van € 30,-.

India Plaza bevindt zich aan de Koningin Julianalaan 314-316. De winkel is dagelijks geopend: maandag van 12.00 tot 19.00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 19.00 en op zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

Meer berichten