Logo hetkrantje-online.nl
<p>Max van der Zijden van bakkerij Klink, waar al 225 jaar brood en banket gebakken wordt (foto: Harry Scholtes Fotografie).</p>

Max van der Zijden van bakkerij Klink, waar al 225 jaar brood en banket gebakken wordt (foto: Harry Scholtes Fotografie).

ONDERNEMER IN BEELD

Het hele jaar door feest bij brood- en banketbakker Klink

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Voorburg - Bij bakkerij Klink is het feest. De brood- en banketbakker bestaat 225 jaar en dat wil eigenaar Max van de Zijden samen met zijn medewerkers en klanten het hele jaar vieren. Vol passie vertelt de geboren en getogen bakker over zijn vak en over het mooie bedrijf dat Voorburg al zo vele jaren rijk is. 

“Mijn wieg was een broodkrat”, zegt Max van der Zijden lachend. Ik ben de 6e generatie bakkers in de familie; de eerste Van der Zijden was in 1648 al bakker in Monster. Ook de opa & vader van Max waren bakker. Bakkerij Huub van der Zijden is tussen 1937 en 2012 actief geweest in Den Haag. Max wist zelf op jonge leeftijd al dat hij het bakkersvak in zou gaan. Hij ging in 1993 naar de bakkersvakschool in Wageningen, waar hij in 1997 met diploma van terug kwam. 

Zijn bedoeling was ervaring opdoen bij verschillende bedrijven en dan het bedrijf van zijn vader overnemen. Maar dat liep even anders. Door omstandigheden belandde hij vanuit de schoolbanken direct in het familiebedrijf. Uiteindelijk heeft Max ervoor gekozen om zijn carrière buiten het familiebedrijf voor te zetten. Hij koos er daarom voor bij een broodleverancier te gaan werken om vervolgens zijn carrière bij bakkerij Roodenrijs te vervolgen. Na bijna 10 jaar was het tijd voor de volgende stap, een eigen onderneming. Dat werd in september vorig jaar bakkerij Klink. 

“Het is natuurlijk geweldig dat ik zo’n mooi bedrijf met zo’n rijke historie mag runnen,” vindt Max. “Vanuit mijn familie voeg ik als nieuwe eigenaar bijna twee eeuwen historie toe aan de reeds imposante geschiedenis van Bakker Klink.” Met het bestaande team aan medewerkers heeft hij de gebruikte recepturen onder de loep genomen en er hier en daar wat aanpassingen in aangebracht. “Met z’n allen proberen we dagelijks een mooi product neer te zetten. Dat is iedere dag weer een enorme uitdaging.”

Max probeert altijd de grens op te zoeken van wat verrassend is voor de klant. “Neem bijvoorbeeld de bolgebakjes met bijzondere smaakcombinaties. De moorkop kent iedereen wel, die moet ook zeker blijven. Maar wij proberen hierin juist te vernieuwen en te verrassen.” Ook op het gebied van brood staat vernieuwing en kwaliteit hoog in het vaandel bij bakker Klink. En ook producten waar Bakker van der Zijden om bekend stond zijn toegevoegd aan het assortiment van Bakker Klink. “De familierecepten van de kerststol, waarmee wij diverse prijzen mee hebben gewonnen, de banketbakkerspudding voor de tompouce en de witte puntjes gebruiken we tegenwoordig bij Bakker Klink. Zo brengen we het beste van twee bakkershistories samen.” 

De geur van versgebakken brood is al sinds 1612 te ruiken vanuit de bakkerij aan de Herenstraat 106. Sinds 1795 werd dit door Bakker Klink gedaan. Nieuwe eigenaren hebben de naam in ere gehouden. Dit jaar staat in het teken van 225 jaar Bakker Klink. In de 6 winkels merken de klanten dat het feest is. Gedurende een jaar lang zullen er diverse acties zijn. Onderdeel van het feestelijk jaar is het Klink Magazine dat in alle winkels gratis beschikbaar is voor klanten. 

Meer informatie: www.bakkerklink.nl. Via de webshop zijn alle heerlijke producten van bakker Klink online te bestellen.

Meer berichten