Marloes van Duin: ‘Voeten vertellen wat er in het lichaam aan de hand is’ (foto: Inge Koot).
Marloes van Duin: ‘Voeten vertellen wat er in het lichaam aan de hand is’ (foto: Inge Koot).
ondernemer van de week

Voeten in Bloei helpt de balans in je leven terug te vinden

Ondernemer in Beeld 1.527 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Marloes van Duin zet mensen met klachten weer in bloei. Zij doet dit vanuit haar praktijk rondom reflexologie ‘Voeten in Bloei’. Voetrelexzonetherapie helpt bij het weer in balans krijgen van het lichaam. Marloes behandelt niet alleen de symptomen maar kijkt juist naar de oorzaak, hoe de klacht is ontstaan.

“Voeten vertellen wat er in het lichaam aan de hand is”, vertelt Marloes. “Bijvoorbeeld rode vlekken onder de voeten of pijnpunten in de voeten geven inzicht in de klachten. ”Voetreflexzonetherapie is een therapie die ervan uitgaat dat punten op de voet corresponderen met onder andere de organen, zenuwbanen en spieren in het lichaam. Deze punten worden ‘reflexzones’ genoemd. Door massage van deze reflexzones wordt het lichaam gestimuleerd om blokkades op te heffen en afvalstoffen af te voeren. Extra aandacht krijgen de punten die een verbinding hebben met organen of lichaamsdelen die niet optimaal functioneren. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De massage kan vooral goed helpen bij onder andere zwangerschapsklachten, rug-, schouder- en nekklachten, stress en chronische vermoeidheid, hoofdpijn en slaapstoornissen. 

Marloes heeft zelf in 2008 mogen ervaren wat voetreflextherapie voor het lichaam en de geest kan betekenen. “Ik voelde dat er veel gebeurde en raakte hierdoor zo gefascineerd dat ik kort daarna een cursus heb gevolgd.” Door deze cursus werd haar interesse helemaal gewekt en daarom besloot zij de driejarige opleiding voetreflex te gaan doen. Vervolgens heeft zij nog een opleiding gevolgd voor algemene medische en psychosociale basiskennis. Hiermee wordt zij erkend als therapeut en is zij aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen en valt onder de medische contactberoepen. De behandelingen kunnen dan ook vergoed worden door de zorgverzekering, mits de cliënt hier ook voor verzekerd is.

Al elf jaar werkt zij in deeltijd als therapeut naast haar werk in de sales. Haar grote droom was al die jaren een eigen praktijk te starten. “In maart 2020 ben ik er helemaal voor gegaan en in mei 2021 heb ik mijn eigen praktijkruimte geopend.” Inmiddels heeft zij een bloeiende praktijk met veel vaste klanten die om uiteenlopende redenen bij haar terecht komen.

Een behandeling bij Marloes begint met een uitgebreid intakegesprek, een anamnese. Vragen als waar zitten de klachten, wanneer treedt de klacht op, zijn er verborgen oorzaken, komen dan aan de orde. Ook emotionele gebeurtenissen kunnen, als ze niet goed verwerkt zijn, later klachten geven.

Zwangerschapsklachten vormen een bijzonder interessegebied voor Marloes. Zij heeft hiervoor aanvullende cursussen gevolgd. “Reflextherapie is een weldaad voor een zwangere vrouw die niet lekker in haar vel zit, last heeft van misselijkheid of andere zwangerschapskwalen. Maar ook ter ontspanning. Wanneer de vrouw bijvoorbeeld angst heeft voor de bevalling kan de massage hulp bieden.”

Marloes geeft tevens massagebehandelingen aan mensen die geen klachten ervaren. “Een echte aanrader wanneer je even wilt ontsnappen aan de hectiek van alledag!”

Meer informatie op: voeteninbloei.nl of bel naar 0622887387.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant