Tjilde Bennis schaatste in Noordlaren de eerste marathonschaatswedstrijd van het seizoen op natuurijs (foto: privé).
Tjilde Bennis schaatste in Noordlaren de eerste marathonschaatswedstrijd van het seizoen op natuurijs (foto: privé).

Tjilde Bennis 9e bij eerste marathon op natuurijs

Sport 97 keer gelezen

Stompwijk - De in Heerenveen wonende Stompwijkse marathonschaatster Tjilde Bennis (23), nog steeds lid van de Stompwijkse schaatsclub Nut en Vermaak, werd zondagavond 9e tijdens de eerste natuurijsmarathonschaatswedstrijd voor vrouwen in het Groningse Noordlaren.

Door Alexander Wagener

Bennis, die voor de marathonploeg Team Palet Vastgoedonderhoud uitkomt, zag de wedstrijd niet aankomen. “Ik liep eerder die dag nog met mijn ouders op het strand van Wassenaar, toen ik ineens een appje van mijn ploeg kreeg. Aan natuurijs had ik geen moment gedacht.” Halsoverkop vertrok ze weer naar het noorden. “Dat was wel snel omschakelen! Het Kerstdiner bij mijn ouders in Stompwijk heb ik laten schieten. Een wedstrijd op natuurijs is heel mooi natuurlijk, maar het was wel even stressen! Ik moest eerst naar Heerenveen om mijn spullen op te halen, een sneltest doen en toen door naar Noordlaren.” 

Met haar ploeg werkt ze naar zaterdag toe. “Dan is het NK marathonschaatsen in Alkmaar. In Noordlaren kregen kopgroepen nauwelijks de ruimte voor een ontsnapping. Daarvoor lag de snelheid heel de wedstrijd te hoog, Ik had niet moeten wachten op de eindsprint. Maar vorige week was ik niet zo fit, dus kon ik niet zoveel van mezelf verwachten. Wel een prachtige ervaring hoor!”

Uit de krant