De Essesteijnschool won de sportiviteitsbeker, maar alle kinderen gingen met een gouden medaille naar huis. (foto: SenW).

Iedereen prijs bij zonnig schoolhandbaltoernooi

Sport 540 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg en handbalvereniging EHC organiseerden op woensdagmiddag 24 april  samen het schoolhandbaltoernooi voor lagere scholen. Na enkele jaren van afwezigheid wil EHC het schoolhandbaltoernooi weer een structureel karakter geven.

Het toernooi was afgelopen woensdag een groot succes. Ruim 210 leerlingen van 11 verschillende basisscholen in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk streden in 28 teams om de eer.

Een week eerder, op woensdagmiddag 17 april, konden de kinderen al op het sportcomplex van EHC onder begeleiding van trainers oefenen met gooien en vangen en de spelregels van het handbal. Ook deze middag was al druk bezocht.

Vol enthousiasme en aangemoedigd door elkaar, ouders, opa’s, oma’s en leerkrachten werd er fanatiek gehandbald (foto: SenW).

Op het toernooi zelf stonden ruim 210 kinderen klaar om het beste van hun spel te laten zien. Er waren in totaal zes velden waarop de kinderen van groep 5 tot en met 8 de wedstrijden speelden. Vol enthousiasme aangemoedigd door elkaar, ouders, opa’s, oma’s en leerkrachten.

Na de laatste spannende wedstrijd, waar zelfs shoot-outs geen uitkomst konden bieden, vond de prijsuitreiking plaats. De Essesteijn school won de sportiviteitsbeker, maar natuurlijk gingen alle kinderen met een mooie gouden medaille naar huis.