Gavin Kaplan op weg naar de winst (foto: Catch of the Day BV).
Gavin Kaplan op weg naar de winst (foto: Catch of the Day BV).

VCC trekt aan langste eind in cricketspektakel

Sport 243 keer gelezen

Voorburg - Topklasser VCC heeft in een schitterend duel het bijna onmogelijke gepresteerd. Toen Excelsior ’20 tot 197 runs kwam in 120 ballen, kon de winst de Schiedammers bijna niet meer ontgaan. Toch wisten Gavin Kaplan en Sybrand Engelbrecht de winst naar zich toe te trekken met weergaloos batten.

De openingsbatsmen van de bezoekers namen de Voorburgse aanval van meet af aan gruwelijk onder handen. In de vierde over brak Gavin Kaplan het partnership door Tim Etman te bowlen (44/1). De runrate moest vanuit Voorburgs perspectief snel omlaag. Stan van Troost werd echter gedropt en het partnership voor het tweede wicket liep naar 80. Vooral lefthander Roel Verhagen was destructief met 70 runs van 39 ballen. Het was nu zaak voor VCC om Excelsior onder de 200 te houden. De ‘onslaught’ ging echter door en na twintig overs stond er een zeer hoge score van 197 runs op het scorebord. In de Voorburgse aanval bleef Mees van Vliet overeind met 1-26.

Innings VCC
Michael Levitt en Nehaan Gigani gingen voortvarend van start. Zij brachten 48/1 op het scorebord in de vierde over (Levitt 28 van twaalf ballen). In deze fase hield Excelsior ook een tweede vangkans vast (52/2), maar na tien overs lag VCC door aanvallend batten toch vrij aardig op koers voor een succesvolle runchase. De spanning nam toe en juist in deze fase liet Excelsior het fieldend liggen. Ballen die één run hadden moeten opleveren, werden door de razendsnel runnende Kaplan en Engelbrecht in tweetjes veranderd. Het grondfielden werd zwakker en daarnaast lieten de Schiedammers zeker vier vangkansen liggen. Toch moesten er van de laatste twaalf ballen nog steeds dertig runs worden gemaakt. Kaplan en Engelbrecht zagen de cricketbal inmiddels zo groot als een strandbal en sloegen de ene na de andere bal het veld uit. De voorlaatste over van Ralston ging voor 17 runs en op de voorlaatste bal van de wedstrijd hield Kaplan met een monumentale 81 not out van 52 ballen de winst in Voorburg. Engelbrecht had met 64 not out van 43 ballen perfecte steun geleverd.

Ook winst voor HCC en HBS
HCC versloeg VRA met 138-118. Tonny Staal (31) en Conor McInerney (34) maakten runs alvorens Patient Charumbira (31 not out) zorgde voor een productieve staart. HCC kon deze extra runs in de slotovers goed gebruiken, want VRA kwam niet verder dan 118 (Vikram Singh 32, Adam Leonard 4-11). HBS tot slot greep de koppositie in de T20 Topklasse door regelmatige winst op Sparta, dat 123 runs in de boeken bracht (Scheepers 45). Dankzij een vlotte 42 van Matthew de Villiers en 49 not out van Wesley Barresi gingen de Hagenaars geroutineerd voorbij de Capellenaren. De T20-finaledag is op zondag 26 mei. De internationals zijn dan voor het WK in de VS en dat zou wel eens voor verschuivingen kunnen zorgen in de cricketcompetitie.

Stand in de T20 Topklasse: HBS 5-10, VCC 6-10, VRA 8-10, Hermes DVS 8-8, HCC 6-8, VOC 6-5.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant