Afbeelding

Ouderen langer zelfstandig dankzij flatcoach

Verkiezingen 443 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De flatcoach draagt eraan bij dat ouderen langer thuis kunnen wonen doordat hij of zij voor wat extra hulp en begeleiding zorgt.  De gemeente start met een pilot en zet hiervoor een budget van 40.000 euro in voor de duur van 2 jaar. "Het gaat hier om het verbinden van alles wat er al is én wat bewoners zelf willen", schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. 

De flatcoach stimuleert bewoners bijvoorbeeld actief mee te doen aan welzijnsactiviteiten. Ook signaleert hij als het niet goed gaat met bewoners, als eenzaamheid dreigt, maar ook als er sprake is van overlast in de flat.

Het college heeft een actieprogramma opgezet met als uitgangspunt is dat inwoners zo lang mogelijk op een goede manier zelfstandig kunnen blijven wonen met ondersteuning en zorg. Voor degenen die niet in staat zijn op eigen kracht aan deze voorwaarden te voldoen, moeten andere partijen inspringen door het aanbieden van geschikte woonruimte en het geven van begeleiding of zorg. 

Het Actieprogramma gaat uit van toegankelijke woonruimte, financiële zelfredzaamheid, regie over het huishouden, sociale participatie en gezondheid/veiligheid. Resultaten zijn onder meer een bewustwordingscampagne, afspraken over woningtoewijzing voor inwoners met een
zorgvraag en de inzet van een Pilot Flatcoach.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant