De Koffieochtend in Wijkgebouw De Boot kreeg bezoek van studenten van de Hogeschool Leiden die onderzoek gaan doen naar valpreventie.
De Koffieochtend in Wijkgebouw De Boot kreeg bezoek van studenten van de Hogeschool Leiden die onderzoek gaan doen naar valpreventie.

Onderzoek naar valpreventie valt alvast goed in De Boot

Actueel 445 keer gelezen

Voorburg - De deelnemers aan de wekelijkse Koffieochtend in Wijkgebouw De Boot kregen vorige week woensdag bezoek van enkele studenten van de Hogeschool Leiden. Deze studenten moeten voor hun studie fysiotherapie onderzoek doen naar valpreventie.

Er komt steeds meer kennis en ervaring beschikbaar hoe het risico op vallen bij ouderen verminderd kan worden. Die kennis gaat van informatie over bijvoorbeeld het verwijderen van losse kleedjes tot balansoefeningen, training om spieren te versterken en de gunstige invloed van groepsgewijs oefenen. De studenten willen in hun onderzoek inzicht krijgen in de behoeften van ouderen in de wijk Damsigt op het brede terrein van valpreventie. 

Via interviews met ouderen zal hun persoonlijke situatie aan de orde komen. Vervolgens wordt in de interviews gesproken over de hulp, ook wel interventies genoemd, die men zou willen om meer balans te krijgen bij bewegen, sterkere spieren te ontwikkelen of zich minder onzeker te voelen. Ook komt aan de orde wie of welke organisaties de hulp kunnen bieden, waar de hulp kan plaatsvinden, tegen welke kosten en of men groepsgewijs of individueel hulp wil krijgen.

Er zijn al deelnemers van de Koffieochtend met wie een interview kon worden afgesproken. Een fysiotherapeut van Groenevelt Fysiotherapie begeleidt het onderzoek. Over een maand of vier zal het onderzoek afgerond worden met een eindverslag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant