Van Duffelen (CDA): "Politiek gezien zou dit voor het college het oogstjaar moeten worden. Die oogst lijkt vooralsnog mager."
Van Duffelen (CDA): "Politiek gezien zou dit voor het college het oogstjaar moeten worden. Die oogst lijkt vooralsnog mager." MAX

College pareert kritiek CDA op gebrek aan voorstellen

Actueel 439 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De lokale CDA-fractie telde onlangs dat de agenda voor de vergadering van de gemeenteraad op 13 februari er wel opvallend leeg uitzag en aanvankelijk alleen hamerstukken bevatte.

Het CDA meldde het zorgelijk te vinden dat het college er in haar ogen niet in slaagt met voldoende voorstellen naar de raad te komen. Daarom vroeg de partij aan het college inzage te geven in de voorstellen die de raad tot het einde van deze raadsperiode kan verwachten, daarbij een planning af te geven en deze te realiseren.

In antwoord daarop gaf het college aan dat er door het CDA voorbij was gegaan aan het feit dat de hamerstukken al waren besproken in de commissievergaderingen. “Daar is besloten om deze stukken te bestempelen als hamerstukken. Het college heeft daar geen invloed op. Het college plant de verwachte raadsvoorstellen tot één jaar vooruit. Deze planning wordt elke twee weken met de griffie gedeeld, die er een Lange Termijn Agenda (LTA) van maakt. Momenteel wordt onderzocht hoe op een praktische wijze een complete en accurate planning voor een hele raadsperiode kan worden gemaakt. Daarbij ligt de focus op een scherpere planning op jaarniveau. Dat kan het college helpen bij het planmatig realiseren van het coalitieakkoord. De uiteindelijk door het college geaccordeerde planning kan de raad helpen om de oordeels- en besluitvorming goed voor te bereiden en te bezien waar beeldvorming of andere voorbereiding wenselijk is. Bezien wordt hoe de gehele raad per kwartaal kan worden geïnformeerd over de raadsvoorstellen en belangrijke brieven die naar de raad gezonden gaan worden. Zodra er een planning is voor de rest van de huidige raadsperiode, zal deze planning met de raad worden gedeeld.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant