De groep deelnemers van Gymnasium Novum aan de City Pier City loop in Den Haag (foto: pr).
De groep deelnemers van Gymnasium Novum aan de City Pier City loop in Den Haag (foto: pr).

Leerlingen Novum succesvol tijdens City Pier City-loop

Sport 449 keer gelezen

Voorburg - De leerlingen van Gymnasium Novum (Voorburg) hebben tijdens de City Pier City-loop van zondag 10 maart een aantal heel mooie prestaties geleverd. 

In de scholierencompetitie op de 5 km wisten zowel Lucas als Jimmy Lay in de top tien van de jongens te eindigen - Lucas werd tweede in een spectaculaire tijd van 18.22. Maar liefst vier meisjes van het Novum (Zoë van Dam, Senne te Nijenhuis, Meike Herrmann en Lindey Robbers) namen een plek in de top tien in, waarbij Zoë een bijzondere vermelding verdient. Zij finishte met haar tijd van 19.53 niet alleen als winnares van de scholierenloop, maar in het klassement van alle vrouwen werd zij vierde. “Ιk wist helemaal niet dat ik zo dicht bij het podium kon komen, dat had ik echt niet verwacht. Ik vond het zwaar maar wel heel leuk!”.


Maar liefst vier meisjes (waarvan hier drie) van het Novum (Zoë van Dam, Senne te Nijenhuis,
Meike Herrmann en Lindey Robbers) namen een plek in de top tien in. 

In totaal liepen 32 leerlingen en 2 docenten de 5 kilometer. Verder werd docent Sybren Heres Hoogerkamp 16e op de 10 kilometer en leerlingen Reven Kökbugur en Daan Bierens liepen prachtige tijden op de halve marathon. 

Docent LO Kirsten Smith (die zelf de 10 kilometer liep): “Ik ben hartstikke trots op alle leerlingen die meegedaan hebben. Natuurlijk zijn de plekken in de top 10 gaaf, maar veel meer leerlingen deden voor het eerst mee of liepen een mooi persoonlijk record. Ik ben zeker net zo trots op hen en vind het mooi om te zien dat er dubbel zoveel leerlingen van Novum meededen als vorig jaar.”

Maar liefst vier meisjes (waarvan hier drie) van het Novum (Zoë van Dam, Senne te Nijenhuis, Meike Herrmann en Lindey Robbers) namen een plek in de top tien in.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant