Inwoners en politiek geschokt over beslissing Veur Theater
Logo hetkrantje-online.nl
GroenLinks fractievoorzitter Jeroen van Rossum (Foto: Inge Koot).
GroenLinks fractievoorzitter Jeroen van Rossum (Foto: Inge Koot).

Inwoners en politiek geschokt over beslissing Veur Theater

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Inwoners en politiek reageren geschokt op het nieuws dat Veur Theater vanaf juli 2020 haar activiteiten beëindigd. “Een grote teleurstelling dit nieuws. Dat moet heel anders geregeld kunnen worden en zo’n mooi theater laat je toch niet zomaar gaan!”, is de reactie van een lezer van het Krantje.

Ook GroenLinks fractievoorzitter Jeroen van Rossum is niet blij met het bericht en stelt er schriftelijke vragen over aan verantwoordelijk wethouder van Eekelen. “Is deze noodkreet van het Veur Theater in lijn met de visie van de wethouder op het voortbestaan van de beide theaters, en de uitdagingen en kansen die zich hierbij voordoen, in het bijzonder voor het Veur Theater? Ziet de wethouder nog mogelijkheden om het bestuur van het Veur Theater een helpende hand toe te steken of op andere inzichten te brengen, zodat de beslissing om de activiteiten te staken kan worden teruggedraaid?”

Het Veur Theater is van mening dat deze stap niet te voorkomen was nu nog onduidelijkheid bestaat over de subsidie in 2020. GroenLinks vraagt de wethouder hoe zij hier tegenaan kijkt. “Hoe beziet de wethouder in het licht van dit nieuws de net opgestarte werkzaamheden van de kwartiermakersgesprekken, in lijn met door de raad vastgestelde motie?” 

De gemeenteraad besloot op 8 oktober dat de twee theaterorganisaties intensief gaan samenwerken met hulp van een kwartiermaker. De oppositiepartijen D66, GBLV en GroenLinks hebben nog geprobeerd meer budget beschikbaar te krijgen voor de theaters maar vonden hierin geen steun bij de coalitiepartijen.

Meer berichten