Oud-Zuid heeft nieuwe keuken voor buurtmaaltijden
Logo hetkrantje-online.nl
De kookploeg aan het werk in de spinternieuwe keuken van wijkvereniging Oud-Zuid (foto: pr).
De kookploeg aan het werk in de spinternieuwe keuken van wijkvereniging Oud-Zuid (foto: pr).

Oud-Zuid heeft nieuwe keuken voor buurtmaaltijden

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De wijkvereniging Leidschendam Oud Zuid (Zeeheldenbuurt) verzorgt in haar wijkgebouw Het Koophuis elke maand op de 1e maandag van de maand een 3-gangen-menu voor buurtgenoten. Onlangs werd een nieuwe keuken geopend. 

De maandelijkse maaltijd bestaat 3 jaar, wordt druk bezocht en levert een bijdrage in de strijd tegen eenzaamheid en zorgt voor vergroting van de sociale cohesie in de Zeeheldenwijk. Er wordt genoten van lekker eten, verzorgd door een kookploeg van 2 dames en 2 assistenten. Alle inzet wordt geleverd door vrijwilligers. 

Maar steeds vaker bemerkte de kookploeg de beperkingen in het Koophuis: een klein gascomfort, geen ovens en keukenmeubilair dat niet meer van deze tijd was. Dankzij Oranje Fonds, Fonds 1818, Vlietwensen en de gemeente Leidschendam-Voorburg is het echter gelukt om de keuken en bijkeuken te laten vernieuwen en uit te breiden. Nu kunnen meer gasten worden ontvangen, worden de inspanningen van de kookvrijwilligers – thuis en elders - wat verminderd en zijn ook de bakmogelijkheden voor de high tea’s uitgebreid. 

De wijkvereniging hoopt met de realisatie van deze prachtige nieuwe keuken de verzorging van de maaltijden te kunnen blijven voortzetten. Nu voor een vaste kern van 35 bezoekers en hopelijk straks voor 45 bezoekers 

Wilt u ook eens meegenieten, geef u dan op via e-mailadres info@oudzuidleidschendam.nl. 

Meer berichten