Logo hetkrantje-online.nl
Wethouder Astrid van Eekelen bij het uitreiken van de laatste minicontainers in Stompwijk (foto: gemeente LDVB).
Wethouder Astrid van Eekelen bij het uitreiken van de laatste minicontainers in Stompwijk (foto: gemeente LDVB).

Extra minicontainers Park Leeuwenberg en Stompwijk

  •   328 keer gelezen   Actueel

Stompwijk/Leidschendam - Inwoners van Park Leeuwenbergh en Stompwijk hebben of krijgen een extra minicontainer voor Plastic, Metaal en Drinkpakken (PMD). 

Met de extra container wordt het voor inwoners nog makkelijker om hun afval te scheiden. Zo blijft er minder restafval over. Met de uitreiking van de nieuwe container wordt voortaan de ene week PMD, de andere week restafval opgehaald.

Omdat in Park Leeuwenbergh de openbare ruimte beperkt is, heeft de bewonersvereniging enige tijd geleden voorgesteld hier geen ondergrondse containers voor PMD te plaatsen, maar een extra minicontainer voor PMD uit te delen. In Stompwijk heeft de Adviesraad namens de inwoners bij de gemeente het verzoek gedaan om een extra container voor PMD uit te reiken.

Wethouder Astrid van Eekelen: “Ik ben heel blij met de betrokkenheid van onze inwoners bij de afvalinzameling. Dat zien we ook terug op de wijkbijeenkomsten die we in de rest van de gemeente organiseren. Veel inwoners scheiden hun afval al goed. We kijken goed naar de behoefte van de inwoners om dit voor hen nog makkelijker te maken met maatwerk per wijk.”

Op 28 november zijn de laatste containers in Stompwijk uitgedeeld en nu kunnen de inwoners direct starten met het scheiden van hun PMD. In totaal gaat het om ongeveer 500 minicontainers.

Meer berichten