Veel publiek langs de weg bij de optocht van carnavalsvereniging De Damzwabbers (foto: pr).
Veel publiek langs de weg bij de optocht van carnavalsvereniging De Damzwabbers (foto: pr).

Programma Carnaval in Leidschendam en Stompwijk

Actueel 2.908 keer gelezen

Leidschendam/Stompwijk - Komend weekend barst het Carnaval in Zwabberdam (Leidschendam) en Gaandrië (Stompwijk) los. Van zaterdag t/m maandag worden er door de Carnavalsverenigingen De Damzwabbers en De Gaanders allerlei activiteiten georganiseerd.

Op zaterdag 22 februari om 10.00 uur begint het weekend met de traditionele overdracht van de sleutel van Leidschendam door de burgemeester aan Prins Transportador en Page Silke die vanaf dat moment de scepter zullen zwaaien in Zwabberdam, zoals Leidschendam ten tijde van het Carnaval heet.

Vervolgens zal rond 11.30 uur gaat de Carnavalsoptocht van start vanaf de Veurse Achterweg. De route is als volgt: Veurkapel, Agatha, Schadeken, Veursestraatweg, Prins Hendriklaan, Prins Bernardlaan, Prinses Beatrixlaan, Koningin Wilhelminalaan, Raadhuisplein, Koningin Julianaweg, Damlaan, Damplein en Sluiskant. Aan de sluis worden Prins Transportador en Page Silke gedoopt in het koude water van de Vliet. Daarna is de prijsuitreiking van de carnavalsoptocht in Bistro 11, Sluisplein 11 te Leidschendam. Het is overigens nog tot en met vrijdagmiddag 21 februari mogelijk om in te schrijven voor de Carnavalsoptocht. Dit kan door het formulier in te vullen op www.damzwabbers.nl/optocht. Het motto is 'We zitten op het goede spoor' en de deelname is gratis.

Op zaterdagavond is vervolgens één van de hoogtepunten van het seizoen, het groot Carnaval! Laat je vanaf 20.30 uur meeslepen op de stevige klanken van Boerenkapel de Zwiebels. Uiteraard is ook Rosteyn Entertainment aanwezig om het feest compleet te maken. Het is leuk als je verkleed komt maar dit is niet verplicht. Het feest wordt gehouden in de kantine van RKAVV, Sportparkweg 4 te Leidschendam. Toegang voor leden gratis, niet-leden €10.

Zondag is het vanaf 13.00 uur de beurt aan de kinderen. Jeugdprins Dylan, Jeugdpage Lieke, Jeugdadjudant Levi en de overige Damzwabbers trekken weer alles uit kast om de kinderen van Leidschendam een geweldige carnavalsmiddag te bezorgen. Zo zijn er dit jaar weer diverse spelletjes en kan je lekker polonaise lopen. Voor de volwassenen is er een speciale 'ouderencrèche'. De muziek wordt verzorgd door DJ Paul. Ook dit feest wordt gehouden in de kantine van RKAVV en de toegang is gratis.

Boerenkapel de Zwiebels zetten maandag 24 februari nog één keer aan om er een topavond van te maken. Deze avond staat garant voor vele en lange polonaises. Optredens van Francois Pieters maken deze avond echt af. De avond begint 20.30 uur en wordt gehouden in de kantine van RKAVV. Toegang voor leden gratis, niet-leden €10.

Het volledige programma is terug te lezen in de Zwabberkrant of op www.damzwabbers.nl.

Carnaval in Stompwijk

Na een gezellige aftrap van het seizoen zijn Prins Marnix, Page Shirley en Opper Wout klaar voor het carnaval met als thema 'de rollen omdraaien.'

Zaterdag 22 februari vindt op het gemeentehuis te Leidschendam de hameroverdracht aan Prins Marnix plaats en gaat het carnavalsseizoen officieel van start. Aanvang: 10:00 uur. Na dit officiële tafereel start de optocht door Leidschendam rond 11.00 uur. Deelnemers aan de optocht in Leidschendam, 09:00 uur verzamelen bij Scheria. Voor de Stompwijkse optocht is het vertrek om 13:00 uur bij Scheria.

Rond 14:30 à 15:00 uur wordt de carnavalsoptocht afgesloten op de kruising van de Meerlaan waar het straatcarnaval kan beginnen. De uitreiking van de prijzen vindt om ongeveer 17:00 uur plaats. Vanaf 21:00 uur gaan de deuren van de Bles open voor het gekostumeerde bal. Kaarten tijdens het straatcarnaval te koop. Niet leden betalen €10

Zondag 23 februari om 11.00 uur is er de carnavalsmis in de St. Laurentiuskerk. The Old Princes in Harmony verzorgen een optreden. ’s Middags vanaf 16.00 uur is er dan een gezellige en feestelijke middag in de Bles met rond een uur of half 6 een leuk optreden. Maandagmiddag om 13:30 begint het kindercarnaval met DJ Kevin en dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur is er het seniorencarnaval voor de KBO van Gaandrië. Dinsdagavond vindt het slotfeest plaats.

Carnaval in Stompwijk (foto: Carmen Olijhoek).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant