Chef-kok Fabio Borchetta en Adriano Raimondi van Raimondi’s Villa Rozenrust voor de coronacrisis (archieffoto: Inge Koot).
Chef-kok Fabio Borchetta en Adriano Raimondi van Raimondi’s Villa Rozenrust voor de coronacrisis (archieffoto: Inge Koot).
KOOP LOKAAL

Afhalen en bezorgen bij Raimondi’s Villa Rozenrust

Actueel 2.901 keer gelezen

Leidschendam - Raimondi’s Villa Rozenrust is sinds het uitbreken van de coronacrisis direct gestart met het thuisbezorgen van maaltijden. Niet alleen de heerlijke pinsa’s, een gezondere en licht verteerbare variant van de pizza, maar ook een selectie van gerechten van de kaart van restaurant Villa Rozenrust kunnen afgehaald en bezorgd worden.

Voor Raimondi’s Villa Rozenrust is het afhalen en bezorgen van maaltijden alsof ze teruggaan in de tijd. “In 1986 zijn wij als 2de pizzeria in Nederland gestart met het aan huis bezorgen van pizza’s”, zegt Adriano Raimondi. “Het was voor ons dus niet iets nieuws maar wel lang gelden.” Het lukte hen dan ook binnen zeer korte tijd het oude kunstje weer op te pakken. “Het bevalt ons zo goed dat wij hebben besloten hiermee door te gaan, ook als het restaurant weer open mag.”

Geboren en opgegroeid in één van de prachtigste gebieden van het Italiaanse Calabrië, leerde de familie Raimondi al op jonge leeftijd dat genieten en goed eten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 35 Jaar geleden opende de familie het eerste restaurant in Nederland. In 2007 nam Antonio Raimondi zijn intrek in Villa Rozenrust. Bij Raimondi’s Villa Rozenrust doen ze er alles aan om de beste Italiaanse gerechten te bereiden waarbij zij alleen verse producten gebruiken.

Dat geldt ook voor de heerlijke pinsa’s, een soort kruising tussen een pizza en een foccacia. “Het deeg van de pinsa is anders dan van een pizza. Het is gemaakt van tarwe, soja en rijst. Hierdoor is het licht verteerbaar en bevat het minder koolhydraten en gluten. Het is eigenlijk een moderne vorm van een pizza. Omdat het deeg een langer rijsproces heeft van wel drie dagen is het gist uitgewerkt waardoor de pinsa licht verteerbaar is. Hierdoor is het exclusiever en zeker gezonder dan de pizza. Als je eenmaal een pinsa gegeten hebt wil je niet anders meer.”

Daarnaast is het ook mogelijk om te genieten van de fantasierijke, traditionele Italiaanse keuken van Villa Rozenrust met diverse warme en koude antipasti, huisgemaakte pasta’s, vis- en vleesgerechten. Nu niet in de echte Italiaanse ambiance en gastvrijheid van het restaurant aan de Veursestraatweg maar thuis aan de eigen eettafel.

Bij Raimondi’s Villa Rozenrust worden de gerechten dagelijks vers bereid, met groenten en fruit van het seizoen en daarbij gebruiken zij de eigen, in Zuid-Italië geproduceerde olijfolie. Ook kiezen zij zoveel mogelijk ingrediënten uit hun geboortestreek, Calabrië. Het liefst reist de familie regelmatig naar het zuiden van de laars om bijvoorbeeld wilde oregano en sopersato (gedroogde salami van mager vlees) uit te kiezen. Zij hopen snel weer naar Italië af te mogen reizen om de voorraden aan te vullen.

Raimondi’s Villa Rozenrust, Veursestraatweg 104 2265 CG Leidschendam, tel. 070-2207581. Zie ook www.villa-rozenrust.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant