Demonstratie. Uiteraard zal er in deze tijd rekening moeten worden gehouden met de anderhalve-meter-regel (stockfoto).
Demonstratie. Uiteraard zal er in deze tijd rekening moeten worden gehouden met de anderhalve-meter-regel (stockfoto).

‘Demonstratie tegen politiegeweld op plein in Leidschendam’

Actueel 6.156 keer gelezen

Leidschendam - De familie van Mitch Henriquez organiseert op 13 juni op een plein in Leidschendam een demonstratie tegen politiegeweld, meldt de familie op het Haagse radiostation FunX en diens site.

Het is deze maand vijf jaar geleden dat Mitch Henriquez in het Haagse Zuiderpark omkwam. Eind juni 2015 overleed Mitch nadat hij werd gearresteerd op een festival. Hij werd 72 seconden in een nekklem gelegd en kreeg pepperspray in zijn gezicht gespoten.

De familie ziet gelijkenissen met de dood van George Floyd die voor wereldwijde protesten zorgde. Toch is er volgens hen wel een verschil omdat Floyds zaak ook vooral op racisme gericht is, iets wat in Mitch' zaak niet het geval lijkt. Mitch' familie wil vooral demonstreren tegen politiegeweld.

"Wij gaan binnenkort demonstreren tegen politiegeweld. We moeten nog een bevestiging krijgen van de gemeente, maar het plan is voor aanstaande 13 juni om 14.00 uur in Leidschendam. We krijgen nog te horen op welke locatie."

Sylvana Simons
Sylvana Simons heeft op twitter aangegeven aanwezig te willen zijn bij de demonstratie in Leidschendam. En ze wil ervoor zorgen dat ze zeker niet de enige is die zal afreizen naar Leidschendam. Ze zegt: “Spoiler alert: we komen met meer dan 500.” Overigens kon de redactie niet met zekerheid achterhalen of dit betrekking had op de voorgenomen demonstratie.

Een woordvoerder van de gemeente Leidschendam-Voorburg bevestigt dat er een verzoek is binnengekomen voor een demonstratie. Zij kon op dit moment nog niet aangeven of er daadwerkelijk toestemming wordt verleend voor een demonstratie op een locatie in de gemeente en welk plein (of welke parkeerplaats) dit zou betreffen.

De demonstratie is aangekondigd, maar maandag vindt er nog nader overleg met de organisatie plaats over de invulling ervan. Dan wordt ook bekeken op welke locatie het eventueel kan plaatsvinden, welke maatregelen er genomen moeten worden en waar de demonstranten zich aan dienen te houden in het kader van de coronamaatregelen.

"Verder valt er dus nog niets over te zeggen"', aldus de woordvoerder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant