De Pleck voor de jeugd in de zomermaanden
Logo hetkrantje-online.nl
De opblaasballen met koppeltjeduikelende kinderen en volwassenen rolden volop door de wei (foto: pr).
De opblaasballen met koppeltjeduikelende kinderen en volwassenen rolden volop door de wei (foto: pr).

De Pleck voor de jeugd in de zomermaanden

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Afgelopen zaterdag was het een actieve en gezellig Open Dag bij Buitenplaats Molenwei. Door de uitgeharde sporen van de natte winter rolden nu de opblaasballen met koppeltjeduikelende kinderen en volwassenen door de wei.

Tegen 12.00 uur fietsten de eerste ouders met kinderen net voorbij Drie Molens de brug al over om kennis te maken met De PLECK. Het zomerkamp voor jeugd uit de regio is door een creatieve samenwerking uit de grond gestampt.

Vanaf april werd al gewerkt aan een programma om ouders te ontlasten maar de scholen gingen weer open. Daarna werd de koers ingezet op de zomervakantie omdat de meest Nederlanders in eigen land zullen verblijven.

"Buitenrecreatie is in trek en voor kinderen is er met de anderhalve meter regeling gelukkig letterlijk speelruimte", aldus Steven van der Toorn van Losjes Events. ‘"Je moet toch blijven ondernemen als werkelijk alles wordt gecanceld en op slot gaat. Ons weidse, groene buitengebied biedt naast de recreanten ook creatieve ondernemers de ruimte".

Zomerkamp De PLECK biedt vanaf juli vertier aan de jeugd van 8 tot 18 jaar met hoofdelementen:
Sport & Spel, Natuur & Plezier en Kunst & Cultuur. Naast het programma bestemd voor de kinderen, biedt De PLECK ook een aanbod aan voor volwassenen, collega`s of vrienden onder elkaar en groepen die toch een leuke zomerkamp willen.

‘Samen gaan we zien wat de zomer gaat brengen, los van de klimaatperikelen, niets doen is geen optie’ laat de organisatie weten.
De primeur voor de buren uit het buitengebied en de Stompwijkse gasten was uiteraard het zelfgemaakte IJs van Boerderij Akkerlust wat bijzonder goed in de smaak viel.

Op 24 en 27 juni en 1 juli tussen 13.00 en 16.00 uur organiseert De PLECK clinics om kennis te laten maken met de verschillende onderdelen van het zomerkamp. De eerste woensdag draait alles om natuur en plezier. Meer informatie op www.depleck.nl.

Meer berichten