Logo hetkrantje-online.nl
De gemeente Leidschendam-Voorburg wordt omgeven door rijkswegen met veel verkeer, dat veel fijnstof veroorzaakt (archieffoto Dick Janssen).
De gemeente Leidschendam-Voorburg wordt omgeven door rijkswegen met veel verkeer, dat veel fijnstof veroorzaakt (archieffoto Dick Janssen).

CDA vraag aandacht voor luchtvervuiling en geluid A4

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De CDA- fracties van de provincie Zuid-Holland, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Den Haag hebben een petitie aangeboden aan Tweede Kamerlid voor het CDA, Wijtske Postma.

De verbreding van de A4 door Rijkswaterstaat in de Haagse agglomeratie gaat leiden tot een forse toename van de overlast. De bewoners ervaren die nu al door de slechte luchtkwaliteit en het constante geluid van A4, A12 en N14. De verbreding van de A4 zal deze overlast alleen erger maken. Daarom boden de gezamenlijke CDA-fracties een petitie aan met het verzoek om maatregelen.

Het gaat daarbij om het plaatsen van geluidschermen, het gebruik van geluiddempend asfalt en het verlagen van de maximumsnelheid. CDA-Tweede Kamerlid Wytske Postma zei in een reactie de zorgen van de bewoners heel goed te begrijpen. “Ik zeg toe om minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur vragen te stellen over deze problemen en om aan te dringen op maatregelen. Binnenstedelijk bouwen vraagt om binnenstedelijke oplossingen.”

Meer berichten