Het Cottage Ensemble speelt in de Oude Kerk. Het concert is ook nogmaals te zien op Midvliet TV (foto: Ferd Grobben).
Het Cottage Ensemble speelt in de Oude Kerk. Het concert is ook nogmaals te zien op Midvliet TV (foto: Ferd Grobben).

Concert Cottage Ensemble op Midvliet TV

Actueel 164 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het pas opgerichte Cottage Ensemble speelde donderdag 20 augustus een prachtig concert met op het programma het Hoornkwintet in Es (KV 407) van Wolfgang Amadeus Mozart en het Klarinetkwintet Opus 34 van Carl Maria von Weber. 

Het Cottage Ensemble bestaat uit zes jonge musici die hard op weg waren een internationale carrière op te bouwen. Nu dat er even niet in zat, hebben zij dit ensemble opgericht. Het ensemble bestaat uit Frans van Schoonhoven (viool), Emma van Schoonhoven (viool en altviool), Michiel Wittink (altviool) en Iedje van Wees (cello), Hanna Guirten (hoorn) en Gerbrich Meijer (klarinet).

Het concert vond plaats in de Oude Kerk aan de Herenstraat in Voorburg. De kerk heeft de jonge musici gesteund door af te zien van het gangbare tarief voor podiumhuur om het zo mogelijk te maken dat deze jonge talentvolle musici een locatie hadden om dit concert te geven. De kerk was nagenoeg uitverkocht voor dit concert en het muisstille publiek genoot zichtbaar van de muziek die ten gehore werd gebracht. De reacties naderhand waren dan ook lovend.

Wat het concert extra bijzonder maakte, is dat het op het tv-kanaal van Midvliet werd uitgezonden. Daar kwam veel bij kijken. technici waren al 's middags vanaf 15.00 uur al in de weer met apparatuur en de afstelling daarvan om het concert tijdens de uitzending zo mooi mogelijk over te brengen. Het resultaat van al deze inspanning bleek uiteindelijk zeer geslaagd.

Medewerkers van de verzorgingstehuizen van WZH en Florence zorgden er vervolgens voor dat bewoners op televisies en/of schermen rechtstreeks naar dit concert van het Cottage Ensemble konden kijken en hebben daar enorm van genoten.

Jonge muzikale talenten, een kerk, amateurs en mensen uit de zorg werkten met elkaar samen om zowel de mensen die kwetsbaar zijn te laten genieten van een concert en daarnaast ook de cultuursector een helpende hand te bieden.

Voor iedereen die dit prachtige concert heeft gemist, herhaalt Midvliet TV dit muziale hoogtepunt op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus om 20.00 uur op Ziggo kanaal 41. Ook het Huygens Festival van 11 tot 13 september is zowel live bij te wonen zijn als te volgen via Midvliet TV.

Uit de krant