(foto: pr Avalex).
(foto: pr Avalex).

Gemeente wil met Avalex toetreden tot Huisvuilcentrale

Actueel 1.218 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Eind 2021 lopen de verwerkingscontracten voor drie afvalstromen van Avalex af, te weten fijn huishoudelijk restafval, grofvuil en groente-, fruit- en tuinafval (gft). Het bestuur van Avalex heeft voorgesteld om toe te treden tot HVC.

HVC is een afvalverwerkingsbedrijf in Flevoland, Noord- en Zuid-Holland. Het bedrijf is alleen in Nederland actief en is tevens de grootste niet-commerciële afvalinzamelaar van het land. Het hoofdkantoor bevindt zich in Alkmaar. De afkorting HVC is afgeleid van ‘Huisvuilcentrale’. HVC is verantwoordelijk voor het duurzaam afvalbeheer van haar aandeelhouders (44 gemeenten en 6 waterschappen uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en Friesland).

Het voorgenomen besluit van het bestuur van Avalex om te komen tot een samenwerking met HVC inzake de verwerking van afval wordt voorgelegd aan de gemeenteraad voor wensen en bedenkingen. Die moet ook instemmen om, met tussenkomst van Avalex, een garantstelling af te geven voor € 18,859 miljoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant