Logo hetkrantje-online.nl
Drukte rond de Westfield Mall in Leidschendam (foto: gemeente LV).
Drukte rond de Westfield Mall in Leidschendam (foto: gemeente LV).

Oefening met verkeersafhandeling rondom Mall op Hemelvaartsdag

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Om extreme verkeersdrukte rond de Mall te voorkomen en ervoor te zorgen dat het verkeer kan doorstromen, wordt er een aantal acties ondernomen.

Morgen, tijdens Hemelvaartsdag 13 mei, wordt een oefening gehouden met een Operationeel MobiliteitsCentrum (OMC). Hierin werken gemeente Leidschendam-Voorburg, Unibail Rodamco Westfield, Rijkswaterstaat en verkeerscentrale (regiodesk) samen om de afwikkeling van het verkeer te optimaliseren. Vooraf bedachte regelscenario’s voor de verkeerslichten kunnen door de regiodesk worden ingezet.

Het OMC kan gecoördineerd reis- en routeadvies naar individuele weggebruikers / bezoekers verspreiden, via navigatie en sociale media, in samenhang met de verkeersmaatregelen vanuit de regiodesk en de mobiliteitsmaatregelen vanuit The Mall. Dynamische informatieborden en verkeersregelaars kunnen gericht worden ingezet.

Deze oefening wordt geëvalueerd en de leerpunten worden meegenomen voor verbetering van de verkeerssituatie rondom the Mall voor reguliere drukke dagen.

Daarnaast wordt gekeken of het parkeerbeleid in de omliggende wijken versneld kan worden aangepast.

Meer berichten