Logo hetkrantje-online.nl
<p>Christanne Ahuis van RKBS Pius X en Linde van Kooten van Vlietkinderen op het plein bij de tijdelijke locatie Oranje Nassaustraat (foto Vlietkinderen).</p>

Christanne Ahuis van RKBS Pius X en Linde van Kooten van Vlietkinderen op het plein bij de tijdelijke locatie Oranje Nassaustraat (foto Vlietkinderen).

Basisschool Pius X en kinderopvang verhuizen tijdelijk

  •   keer gelezen   Actueel

Basisschool Pius X, de peuterzaal en de buitenschoolse opvang verhuizen begin juli van de Heeswijkstraat in Voorburg naar een tijdelijke locatie op de Oranje Nassaustraat in Voorburg. 

Dit om ruimte te maken voor de aannemer die naar verwachting in de zomervakantie gaat starten met de sloopwerkzaamheden van het gebouw. Omwonenden worden bij de start van de sloop door de aannemer geïnformeerd.

De locatie aan de Oranje Nassaustraat, is met enige regelmaat de toevluchthaven voor scholen en hun opvangpartners, wanneer er nieuwbouw plaatsvindt. Zo ook voor Pius X en Vlietkinderen. Het fijne van deze locatie is, dat er voldoende ruimte is voor beide partners en er geen groepen hoeven te worden uitgeplaatst. Een nadeel zou de ligging van de locatie kunnen zijn, ouders zijn wat langer onderweg om hun kinderen te brengen/halen. Maar er komt iets moois voor terug.

RK Basisschool Pius X (Panta Rhei) en Vlietkinderen werken al geruime tijd samen aan de realisatie van dit kindcentrum waar kinderen de kans krijgen zich te ontplooien en hun talenten te ontwikkelen. Onderwijs en opvang staan samen voor een doorgaande leer- ontwikkellijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Er wordt op dit moment nog hard gewerkt aan de nieuwbouw en inrichting van het kindcentrum, dat wordt gebouwd in opdracht van de gemeente. Naast basisonderwijs is er in het kindcentrum plaats voor dag- tussen- en naschoolse opvang. Een nieuw, fris gebouw met groene buitenruimte, veilig, toegankelijk en betrouwbaar.

Na de sloop start de bouw van het nieuwe kindcentrum. Als de bouw voorspoedig verloopt kan het nieuwe IKC in eind 2022 klaar zijn.

Meer berichten