Logo hetkrantje-online.nl
<p>De hulpdiensten waren snel aanwezig en de brandweer had niet veel tijd nodig om het brandje te blussen (foto: Sebastiaan Barel).</p>

De hulpdiensten waren snel aanwezig en de brandweer had niet veel tijd nodig om het brandje te blussen (foto: Sebastiaan Barel).

Bewoners ontvluchten flatwoningen na brandalarm

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - In de vroege ochtend heeft het brandsysteem van het flat aan de Spechtlaan in Leidschendam zijn dienst bewezen, nadat er brand uitbrak in een woning.

Rond kwart voor vier werden bewoners van de flat ruw gewekt door het schelle gepiep van het brandalarm. In een woning op de vijfde verdieping bleek brand te zijn ontstaan.

Bewoners waren erg te spreken over de snelheid van de hulpdiensten. Binnen een aantal minuten stonden er namelijk meerdere politie- en brandweereenheden en een ambulance op de stoep. 

De brand zelf was al snel geblust en de brandweer kon hierna overgaan op ventileren. Een aantal bewoners van het brandadres werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd op eventuele rookintoxicatie. Het is niet geheel duidelijk of er nog iemand is overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Veel mensen waren al uit eigen beweging bij het horen van het brandalarm direct de flat ontvlucht. De meeste bewoners konden al snel weer terug. 

Wat de oorzaak van de brand is, is vooralsnog niet bekend. Evenmin bekend is of en hoeveel schade er in de woning is ontstaan.

Meer berichten