Burgemeester Jules Bijl reikte de Koninklijke onderscheiding uit aan dr. Paul Jansen (foto: Jaap Maars).
Burgemeester Jules Bijl reikte de Koninklijke onderscheiding uit aan dr. Paul Jansen (foto: Jaap Maars).

Lintje voor tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemde Paul Jansen

Actueel 764 keer gelezen

Voorburg - Burgemeester Jules Bijl reikte gisteren, dinsdag 14 september,  een Koninklijke onderscheiding uit aan prof. dr. P.G.W. Jansen uit Voorburg. De heer Jansen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij nam die dag afscheid vanwege zijn pensionering.

De heer Jansen kreeg zijn onderscheiding, omdat hij bijna 30 jaar lang zijn werkzaamheden als hoogleraar op karaktervolle en voorbeeldige wijze verrichtte en een grote maatschappelijke bijdrage leverde. Tijdens zijn loopbaan legde hij de verbinding tussen de wetenschap en de praktijk.

Sinds 1992 was hij werkzaam als hoogleraar Industriële Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Als wetenschapper zette hij maatschappelijk relevante onderzoeksthema’s in het vak HRM en Methode-leer op de kaart. 

Met passie schreef en sprak hij over diversiteit en gelijkheid. Bijna de helft van zijn internationale publicaties gaan over diversiteit in geslacht, leeftijd of etniciteit. Hij publiceerde 73 internationale artikelen, 22 boekhoofdstukken en hij was (mede-)auteur van diverse boeken. 

Hij was vele malen gastspreker, soms ‘side-kick’ in sessies met topmanagers uit het bedrijfsleven, soms adviseur aan ministeries, Tweede Kamer en politieke partijen. Ook verzorgde hij mediaoptredens en presentaties tijdens nationale en internationale congressen.

Al meer dan 25 jaar zet hij zich in voor het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek op de Antillen. Eerst als gastdocent, daarna als deeltijdhoogleraar aan de Inter-Continental University of the Carribean. Hij begeleidde 44 promovendi, waarvan een aantal praktijkpromovendi. Van zijn promovendi en voormalig medewerkers zijn er inmiddels 8 tot hoogleraar benoemd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant