De bibliotheek in Leidschendam verhuist naar nummer 12, aan de andere kant van het Fluitpolderplein ten opzichte van de huidige locatie (foto: Michel Groen).
De bibliotheek in Leidschendam verhuist naar nummer 12, aan de andere kant van het Fluitpolderplein ten opzichte van de huidige locatie (foto: Michel Groen). Michel Groen

Plan voor bibliotheek unaniem aangenomen

Actueel 506 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Alle partijen in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg geven aan blij te zijn met het toekomstplan voor de bibliotheek.

De huidige vestiging in Leidschendam verhuist naar de overkant van het Fluitpolderplein. Daarmee wordt de bibliotheek veel toegankelijker en blijft er ook in de toekomst een belangrijke bibliotheekfunctie in Leidschendam. Ook is er geld vrijgemaakt om een plan te maken voor de combinatie van de bibliotheek in Voorburg met een theater.

D66 kijkt ernaar uit om binnenkort een boek te kunnen lezen in de ‘huiskamer’ van de stad.

VVD Raadslid Harma Aris: “Er ligt nu een plan waar de VVD heel blij mee is. Hiermee wordt geïnvesteerd in Leidschendam-Noord en in de Julianabaan in Voorburg. Voor beide gebieden een welkome versterking.’

“De (nieuwe) vestiging aan het Fluitpolderplein zal door de aanpassingen een mooie extra bijdrage leveren aan de versterking van Leidschendam-Noord en in Voorburg ontwikkelt zich een mooi plan voor een eigentijdse, goed geoutilleerde brede bibliotheek”, vindt het CDA.
GroenLinks raadslid Jeroen van Rossum: “Deze mooie plannen zijn mede te danken aan alle inwoners die in gesprek met wethouder en raad hun visie hebben gegeven.”

Frank Rozenberg (Gemeentebelangen): “De bieb en theater moet je niet wegmoffelen, maar een prominente trekker laten zijn in je winkelgebied. Vandaar het KJ-plein als voorstel, eventueel te combineren met een parkeergarage. Ik ben blij dat we als raad en woordvoerders cultuur die stap durven te zetten. We moeten verder niet bezuinigen op de bieb, maar het cultuurbudget verhogen.”

Uit de krant

Uit de krant