Medewerkers van de Oosterbegraafplaats steken graag namens u tijdens lichtjesavond een kaarsje aan voor uw overleden dierbare(n).
Medewerkers van de Oosterbegraafplaats steken graag namens u tijdens lichtjesavond een kaarsje aan voor uw overleden dierbare(n).

Lichtjesavond; voor wie laat u een kaarsje branden?

Actueel 426 keer gelezen

Voorburg - Het is op 8 december lichtjesavond op de Oosterbegraafplaats in Voorburg. Ook dit jaar viert de gemeente het door de coronamaatregelen anders dan andere jaren.

Wethouder Jan-Willem Rouwendal: “We kunnen tijdens lichtjesavond helaas niet met elkaar op de begraafplaats samenkomen om overleden dierbare(n) te gedenken. Wel kunnen we een kaarsje voor hen laten branden.” 

Tijdens lichtjesavond gedenken we onze overleden dierbaren. Ook staan het licht en verbondenheid centraal. 

Dit jaar steken medewerkers van de Oosterbegraafplaats graag namens u tijdens lichtjesavond een kaarsje aan voor uw overleden dierbare(n). Zij plaatsen dit brandende kaarsje op een centrale plek op de begraafplaats. Jan-Willem: “Op die manier kunnen we ons verbonden voelen met elkaar en met iedereen die ons is ontvallen.”

Kunnen de medewerkers namens u een kaarsje aansteken tijdens lichtjesavond? Vraag dit kaarsje dan uiterlijk zondag 5 december aan. Ga hiervoor naar de website van de gemeente: www.lv.nl/lichtjesavond. U kunt op het kaarsje een korte persoonlijke herdenkingstekst laten plaatsen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Kort na lichtjesavond publiceert de gemeente een nieuwsbericht met daarin een link naar een kort filmpje. In dat filmpje zijn onder andere de aangevraagde en brandende kaarsjes te zien en vertellen enkele inwoners voor wie zij een kaarsje laten branden.

Houd voor dit filmpje de website van de gemeente en social media in de gaten.

Uit de krant

Uit de krant