Het ontwerp van het nieuwe integraal kind centrum (IKC). In het nieuwe IKC komen basisschool Pius X, een kinderdagverblijf en peuterspeelzaal.
Het ontwerp van het nieuwe integraal kind centrum (IKC). In het nieuwe IKC komen basisschool Pius X, een kinderdagverblijf en peuterspeelzaal.

Nieuwe naam aandragen voor nieuw kindcentrum

Actueel 315 keer gelezen

Voorburg - Basisschool PiusX, BSO Fontein, KDV Plons en PSZ Hobbelhoek zijn een kindcentrum. Zij gaan rond het begin van 2023 ‘samenwonen’ onder één nieuw dak op de oude locatie van basisschool Pius X, aan de Heeswijkstraat in Voorburg West. Op dit moment zijn onderwijs en opvang nog ondergebracht in de vervangende locatie aan de Oranje Nassaustraat in Voorburg.

Het nieuwe kindcentrum profileert zich op Wetenschap & Techniek. Dit om de nieuwsgierigheid van de kinderen en medewerkers te prikkelen. De nadruk ligt op het aanleren van allerlei vaardigheden die belangrijk zijn in de ontwikkeling op weg naar de toekomst. Dit kindcentrum heeft dus een nieuwe naam nodig die past bij hetprofiel.

Kun jij een goede naam bedenken? Stuur dan voor 7 februari een reactie met de door jou bedachte naam en motivatie naar KCHeeswijk@gmail.com Vertel in je motivatie waarom jij van mening bent dat deze naam goed past bij het nieuwe kindcentrum. Natuurlijk mogen kinderen, ouders, medewerkers van het onderwijs en de opvanglocaties suggesties doen, maar ook de omgeving van het nieuwe kindcentrum mag meedoen. Het gaat dan om deelnemers uit de postcode gebieden: 2271 tot en met 2275. Andere postcodes zijn uitgesloten van deelname.

De naamgever van het nieuwe kindcentrum is eregast bij de officiële en feestelijke opening en levert een belangrijke bijdrage aan de openingshandeling. Natuurlijk krijg je ook nog een cadeau. Gekeken wordt naar originaliteit, zegt de naam iets over het kindcentrum en is de naam niet al eerder gebruikt/in gebruik, in de gemeente en/of omgeving? De uiteindelijke uitslag wordt nog voor de voorjaarsvakantie bekend gemaakt.

Uit de krant