De Voorburgs Rugbyclub is razend enthousiast over de nieuwe locatie en hoopt zo snel mogelijk te kunnen verhuizen naar Sportpark Westvlietweg (foto: pr).
De Voorburgs Rugbyclub is razend enthousiast over de nieuwe locatie en hoopt zo snel mogelijk te kunnen verhuizen naar Sportpark Westvlietweg (foto: pr).

Wens Voorburgse Rugby Club gaat met nieuwe locatie in vervulling

Actueel 216 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeenteraad Leidschendam Voorburg heeft vorige week ingestemd met een nieuwe locatie voor de Voorburgse Rugby-Club (VRC). 

Vanaf het nieuwe sportseizoen (1 september 2022) zal de VRC als thuisbasis een nieuwe rugby-accommodatie betrekken op Sportpark Westvliet. Daar wordt de komende maanden op de Groene Zoom een professioneel rugby kunstgrasveld ontwikkeld op het braakliggende terrein tussen Monkey Town en muziekvereniging Sint Caecilia.

Met de nieuwe locatie voor de VRC gaat een lang gekoesterde wens van de VRC in vervulling. Peter Kolthof (voorzitter van VRC): “VRC is – na een zwervend bestaan op openbare trapveldjes – in 2018 tijdelijk gevestigd op locatie De Star. Nu de gemeente hier woningbouw gaat realiseren kwam ons voortbestaan in gevaar. Wij zijn de gemeente dan ook zeer erkentelijk dat zij ons zo actief hebben geholpen in onze zoektocht naar een nieuwe locatie. Rugby is een sport die groeit in populariteit. Wij zien dat bij VRC in onze sterk groeiende ledenaantallen van de afgelopen jaren. Inmiddels hebben we ons als vereniging bewezen met ruim 250 sportende leden (4-17 jaar) en véél actieve vrijwilligers. De nieuwe vaste locatie zal onze club een extra impuls geven.”

Met de verhuizing van VRC naar sportcomplex Westvliet is een flinke investering gemoeid. In totaal gaat het om een bedrag van ongeveer 2,4 miljoen euro. Naast een nieuw rugbyveld komen er zes multifunctionele beachvolleybalvelden (t.b.v. VOLEVO) én wordt de parkeerruimte flink vergroot. Peter Kolthof: “We willen de rugby values graag uitdragen binnen de Gemeente en stellen ons nieuwe complex daarom natuurlijk ook ter beschikking aan andere sportieve én maatschappelijke initiatieven. Zo is VRC bijvoorbeeld een leerschool voor de MBO opleiding Sporten & Bewegen aan het ROC Mondriaan. Ook zijn we in gesprek met diverse instanties om samen te werken aan een gezonde levensstijl en mentale gesteldheid, in het bijzonder bij kinderen en jongeren.”

Grote verhuizing in de zomer
Eind juni 2022 zal VRC haar laatste trainingen en wedstrijden spelen op De Star. Daarna begint de grote verhuizing. Alles wat bruikbaar en goed is verhuist mee naar de nieuwe locatie. Daar zal VRC (op eigen kosten) samen met haar vrijwilligers een nieuw clubhuis realiseren, net zoals ze dat eerder deed op De Star. Tevens zullen vrijwilligers van VRC aan de slag gaan om het oude terrein te ontmantelen en netjes leeg op te leveren voor de projectontwikkelaar.

Peter Kolthof: “We kijken uit naar onze nieuwe locatie, de samenwerking met VELOVO en natuurlijk ook naar nog een mooi tweede deel van dit sportseizoen. Na diverse Corona pauzes, hopen we op een paar goede laatste maanden op De Star. En dan:… op naar Westvliet!”

Uit de krant

Uit de krant