Jorrit Koster (nummer 5) en zijn moeder Olga Timmerhuis (nummer 10)  staan beiden op de lijst van het CDA Leidschendam-Voorburg voor de gemeenteraadsverkiezingen (foto: pr).
Jorrit Koster (nummer 5) en zijn moeder Olga Timmerhuis (nummer 10) staan beiden op de lijst van het CDA Leidschendam-Voorburg voor de gemeenteraadsverkiezingen (foto: pr).

Moeder en zoon en moeder staan samen op kieslijst CDA Leidschendam-Voorburg

Actueel 380 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Wie een blik werpt op de kieslijst van CDA Leidschendam-Voorburg, zal daar de namen van Jorrit Koster (nummer 5) en zijn moeder Olga Timmerhuis (nummer 10) aantreffen. Beiden zijn kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Dat zowel moeder als zoon zich verkiesbaar stellen, is een goed voorbeeld van hoe belangrijk het voor de leden is om jong en oud met elkaar te verbinden.

Jorrit (18) koos voor het CDA omdat deze partij “in het midden van de politiek maar vooral in het midden van de samenleving staat. Als gemeenteraadslid zal ik politiek ook op die manier uitdragen”, aldus de jongste kandidaat op de CDA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op school groeide zijn belangstelling als actief lid van de debatclub. Daar werd hij geprikkeld om goed na te denken over maatschappelijke problemen en de verschillende belangen die daarbij wegen. Jorrit komt uit een CDA-familie, zo was zijn grootvader Anton was voor die partij wethouder in Hellendoorn. Je zou dus verwachten dat de liefde voor de partij met de paplepel is ingegoten, maar dat bleek toch anders. In een zoektocht van twee jaar nam Jorrit verschillende politieke partijen en hun waarden kritisch onder de loep, om zo tot een goed onderbouwde keuze voor een van de partijen te komen. Uiteindelijk koos hij om zich aan te sluiten bij de partij die eerder al kon rekenen op de betrokkenheid van zijn moeder en grootvader, met als kers op de taart de 5e plek op de kandidatenlijst voor CDA Leidschendam-Voorburg.

Als jongere weet Jorrit als geen ander met welke problemen jongeren kampen; van woningnood, tot duurzaamheid maar ook de mentale gezondheid, een gebied waarop jongeren het de afgelopen jaren flink voor de kiezen hebben gehad. De komende vier jaar wil hij zich inzetten voor de brede samenleving, “ik hoop meer verbinding tussen verschillende generaties te kunnen bewerkstelligen en mijn steentje bij te dragen aan een nieuwe bestuurscultuur waarin politiek samenwerkt met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.”

Een van de belangrijkste kernwaarden van het CDA is het rentmeesterschap. Vanuit een besef van verbondenheid tussen de generaties voelen de leden zich geroepen tot zorg voor elkaar, voor dieren en vooral voor toekomst. Het is dan ook bijzonder dat in een familie die verbondenheid bestaat in hun inzet voor de samenleving. Anton Timmerhuis is met hart en ziel wethouder geweest in Hellendoorn waar hij met liefde voor de samenleving zich heeft ingezet voor de bewoners daar. En nu, na zijn moeder en opa, wil ook Jorrit deze missie voortzetten, om zich vanuit de kracht van verbinding in te zetten voor nu en later.

“Rentmeesterschap is het inzetten voor toekomstige generaties”, zegt Jorrit “Onderwerpen als woningnood, maar ook duurzaamheid en leefbaarheid sluiten daar naadloos bij aan en raken zowel jong als oud. Ik vind het mooi om met mijn kandidaat-raadslidmaatschap te laten zien hoe de politiek verschillende generaties en doelgroepen met elkaar kan verbinden en zich als eenheid inzetten voor onze gezamenlijke toekomst.”

“Natuurlijk ben ik trots op Jorrit”, zegt Olga ()54). “en ik ben blij dat hij wordt aangesproken door de waarden van het CDA, waar we niemand uitsluiten, en niet alleen de problemen van nu willen oppakken, maar ook willen zorgen dat deze wereld, dit land en deze gemeente beter wordt doorgegeven naar toekomstige generaties. Zijn opa, helaas overleden toen Jorrit nog heel jong was, zou ook enorm trots zijn geweest”.

CDA-kandidaten

Met Jorrit, net 18 jaar geworden, als jongste kandidaat op de CDA-lijst, en huidig raadslid Diederik Visser (66 jaar) als oudste kandidaat op plek 4, zijn jong en oud goed vertegenwoordigd op de lijst. Naast Olga, Jorrit en Diederik, mag de CDA-kieslijst zich ook rijk rekenen met onder anderen Ron van Duffelen als lijsttrekker, ouders van jonge gezinnen (Liesbeth van der Heide, Dolf Bruins en Ivora Noort op plaasen 2, 6 en 8), alleenstaanden (Lieke Muller en Quinte Stout op 3 en 7).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant