Kinderen maken zich klaar om te gaan suppen op de Vliet (foto: pr SenW).
Kinderen maken zich klaar om te gaan suppen op de Vliet (foto: pr SenW).

Kinderen beleven zonnige en actieve zomervakantie

Actueel 635 keer gelezen

Ruim 550 kinderen hebben deze zomervakantie deelgenomen aan de Zomervakantieactiviteiten. 

Tussen 11 juli en 19 augustus kon de jeugd tussen twee en veertien jaar meedoen aan achttien verschillende sportieve en culturele activiteiten; zo konden ze o.a. meedoen aan Meijendel Expeditie, Graffiti, Biketrial, Levend Stratego, Cultuur In, Voetjebal, NK Stoepranden, Vliet Clean Sup en Tuinieren. 

De events vonden plaats in en rondom de Gemeente Leidschendam-Voorburg en Stompwijk op locaties als Maerten van de Velde school, Playground Prinsenhof, Playground Corbulopark, Meijendel, Skatepark Noordsingel, Scouting Hubertus Brandaan, Theater Ludens, Stompwijk’92, SEV en Forum Sport. 


De tweede van De Vliet Clean SUP ging van Vlietland naar Voorburg en de derde etappe van Voorburg naar Den Haag (foto: pr SenW).

De organisatie kijkt vol trots en met plezier terug op een geslaagde zomervakantie, waarbij het weer enorm mee zat om zomerse buitenactiviteiten te doen. De deelnemende kinderen hebben een leuke, leerzame en actieve vakantie gehad. 

Uit de volgende quotes blijkt wel het enthousiasme van de deelnemers:

Zo vertelt iemand na de Meijendel Expeditie: “Ik wist niet dat er salamanders waren in Nederland en nu heb ik er gewoon één gevangen”. n “Brandnetel kan je toch niet eten? Jawel, probeer maar… Oh het is best wel lekker”. 

Ook de Toverdans viel in de smaak: “Ik heb drie kinderen en het is zo leuk wat jullie allemaal aanbieden! Ik ben vorige keer met ze wezen suppen en dat was ook geweldig. En dan nu weer toverdans! Echt heel blij met wat jullie organiseren voor meerdere leeftijden.”

Deelnemers aan Sport en Spel genoten van alle aangeboden activiteiten: “Ik vond skateboarden eerst erg spannend, maar na deze les ga ik nu vaker skateboarden!”. En “We hebben genoten afgelopen vrijdag bij Sport en Spel bij de Prinsenhof. Echt een gaaf programma, felicitaties voor het gezellige team en de begeleiders. Volgende vakantie willen we graag weer meedoen.”

Samenwerking
Sport en Welzijn organiseerde de bezigheden in samenwerking met Goed Bezig!. De activiteiten kwamen tot stand gekomen in succesvolle samenwerking met de volgende partners: TrashureHunt, Vlietkinderen, Van Heugtentours, Naar Buiten!, Bloeiend, Dunea, You.Fo, Ren4Sport, Snapwillum, Creasi, SKZ, Theater Ludens, Given Entertainment, Ischo Media, Supbinck, Daan Boverhof, SEV, TimTomEvents, Hart voor Voeding, Serrah Sport, Catch, LVP, Techniekmenu, Scouting Hubertus Brandaan, WaterLab, Lang Leve Plastic, Jantje Beton, Forum Sport.

De tweede van De Vliet Clean SUP  ging van Vlietland naar Voorburg en de derde etappe van Voorburg naar Den Haag (foto: pr SenW).

Uit de krant