Gemeenteraadsleden van bijna alle partijen kwamen langs in Leidschendam om de bezwaren van Actiegroep Vlietweg 3 tegen het bouwplan aldaar aan te horen (foto: pr).
Gemeenteraadsleden van bijna alle partijen kwamen langs in Leidschendam om de bezwaren van Actiegroep Vlietweg 3 tegen het bouwplan aldaar aan te horen (foto: pr).

Actiegroep Vlietweg 3 nodigt raadsleden uit

Actueel 929 keer gelezen

LEidschendam - Vanwege de bouwplannen van een flat voor 200 jongeren aan de Vlietweg 3 kwamen van alle partijen (behalve PvdA) vertegenwoordigers naar de beoogde bouwlocatie in Leidschendam om zich te laten informeren door Actiegroep Vlietweg 3. 

Actiegroep Vlietweg 3, nu al met 500 leden, waardeert de bouwplannen voor een nieuw gebouw aan de Vlietweg 3. “Het is een locatie waar herontwikkeling op zijn plaats is.” Maar de actiegroep vindt het gebouw zoals dit nu op de tekentafel ligt is qua formaat en hoogte (17,5 m.) in schril contrast met de omgeving én in strijd met het bestemmingsplan (6 m.) én de al gemaakte afspraken voor Overgoo qua bouwhoogte richting Nieuwstraat/Oude Bleijk.

Omdat de gesprekken van de Actiegroep met de projectleider van de gemeente en de projectontwikkelaar (Wibaut uit Amsterdam) in een impasse verkeren, nodigde de Actiegroep de fracties uit. Alle fracties, behalve PvdA, lieten zich informeren over de bouwplannen. Aan de orde kwamen geweest: het proces dat tot nu toe heeft plaatsgevonden, de plek waar het gebouw zou moeten komen, de (belangrijkste) bezwaren tegen dit gebouw op deze plek en de alternatieven.

De Actiegroep had een kraan ingehuurd om een vlag te hijsen op de plek en hoogte van het gebouw om de impact van het pand duidelijk te maken. Met alle raadsleden werden tot slot individuele gesprekken gevoerd, was er begrip voor de bezwaren en werd volop meegedacht over mogelijke oplossingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant