Onthulling van het bord door Charles Bleekveld en Corina van Strien met Cees Siermann en Idsard Bosman van Erfgoed (foto: Hein Athmer).
Onthulling van het bord door Charles Bleekveld en Corina van Strien met Cees Siermann en Idsard Bosman van Erfgoed (foto: Hein Athmer). Hein Athmer

Herinneringsbord opvang joodse weeskinderen onthuld

Actueel 1.130 keer gelezen

Leidschendam - Aan de Veursestraatweg 50 in Leidschendam werd zaterdag 12 november een bijzonder herinneringsbord onthuld door Charles, de zoon van Karel Bleekveld samen met Corina van Strien, kleindochter van de familie Remmerswaal en het bestuur van Erfgoed Leidschendam.

Dit bord is een eerbetoon aan Andries Remmerswaal en Johanna van Santen, die in de Tweede Wereldoorlog met gevaar voor eigen leven diverse Joodse weeskinderen opvingen en liefdevol verzorgden. Een van hen, Karel Bleekveld kwam in 1942, als 3-jarige jongen via een Amsterdamse verzetsgroep bij de familie Remmerswaal in Leidschendam terecht.

Karel heeft vanuit het huis aan de Veursestraatweg 50 samen met de familie Remmerswaal de bevrijding mogen meemaken. Terugkijkend over zijn periode in de Tweede Wereldoorlog beschreef Karel zijn verblijf bij de familie Remmerswaal als ‘onvergetelijk fijn’. Het zou uiteindelijk een band voor het leven worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant