Wethouder Bianca Bremer ontving 558 handtekeningen van ongeruste mensen die in Leidschendam-Zuid wonen of werken (foto: pr).
Wethouder Bianca Bremer ontving 558 handtekeningen van ongeruste mensen die in Leidschendam-Zuid wonen of werken (foto: pr).

Overhandiging 558 handtekeningen tegen plan Vlietweg 3

Actueel 985 keer gelezen

Leidschendam-Zuid heeft zich met 558 personen verenigd in de ‘Actiegroep Vlietweg 3’. Dit naar aanleiding van de bouwplannen van 140 appartementen voor tijdelijke bewoning van jongeren.

Al 10 maanden stopte de Actiegroep tijd in gesprekken en het aangeven van mogelijke alternatieven. Omdat dit nog niet tot mogelijke oplossingen heeft geleid nodigde de Actiegroep de wethouder wonen, Bianca Bremer, uit om zelf op de locatie de situatie te komen bekijken en met de Actiegroep te praten. Bij dit bezoek ontving Bianca Bremer 558 handtekeningen van ongeruste mensen die in Leidschendam-Zuid wonen of werken.

Zoals ook op de website www.actiegroepvlietweg3.nl is te lezen, is de Actiegroep zeker niet tegen de bouw voor jongeren, integendeel: “Zijn wij dan tegen zo’n mooi initiatief? Absoluut niet! Sterker nog, wij omarmen dit zelfs maar niet op deze manier, in deze omvang en met deze consequenties...”

De voornaamste bezwaren van de Actiegroep betreffen het forse formaat en de hoogte van het gebouw, het grote aantal bewoners, het geringe aantal parkeerplaatsen, nog meer verkeersdrukte, een onevenredige afname van privacy en dat de gemeente voorbij zou gaan aan burgerparticipatie. 

Tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 11 januari (morgen) in Partyboerderij Hydra, Broekweg 125, Den Haag (achter Leidschendamse zeeheldenbuurt) worden diverse thema’s getoond op panelen; stedenbouw, architectuur, verkeer/parkeren (resultaten parkeeronderzoek), 1828-concept en vervolgproces/ participatie. U kunt een route lopen langs de panelen en vragen stellen aan de projectteamleden. U bent welkom tussen 19.00 en 21.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant