Vincent Moleveld (r.) overhandigde de cheque aan kinderarts-neonatoloog en medisch manager van het JKZ, W.J.M. van Heel (foto: pr).
Vincent Moleveld (r.) overhandigde de cheque aan kinderarts-neonatoloog en medisch manager van het JKZ, W.J.M. van Heel (foto: pr).

Tafelronde Voorburg haalt11.103 euro op voor JKZ

Actueel 684 keer gelezen

Voorburg - Tafelronde 103 Voorburg heeft met haar jaarlijkse wijnactie maar liefst .595 flessen verkocht, waarmee 11.103 euro werd opgehaald voor het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag.

In het Juliana Kinderziekenhuis wordt er alles aan gedaan om een verblijf in het ziekenhuis zo prettig mogelijk te laten verlopen. JKZ zal het mooie bedrag gaan gebruiken voor een van de projecten die uitgevoerd moeten worden: Het JKZ heeft een speeltuin aangelegd aan de achterzijde van het ziekenhuis. Hiervoor moet een sluisdeur gerealiseerd worden, zodat ouders met hun kinderen gemakkelijk naar binnen en buiten kunnen lopen en de mensen binnen niet in de tocht zitten. Ook moet de gipskamer heringericht worden: De focus wordt gelegd op een kindvriendelijke omgeving met lichtsferen, waardoor het kind in een serene rust kan worden geholpen en het minder eng vindt wanneer het gips wordt aangebracht. Dit is vorig jaar ook gecommuniceerd maar nog niet uitgevoerd. Verder heeft het JKZ ook een event georganiseerd voor Oekraïense mensen die in Voorburg worden opgevangen. Het was een heus feest met een hoop eten, muziek en zelfs gratis kleding mogelijk gemaakt door EsQualo.

“Voor ons als Tafelronde Voorburg is het bijzonder en motiverend om ons op deze manier in te zetten voor zulke waardevolle goede doelen”, aldus Vincent Moleveld van Tafelronde 103.

Uit de krant