Deel van de actiegroep Vlietweg 3 bij het groen dat moet wijken voor de bouwplannen (foto: pr).
Deel van de actiegroep Vlietweg 3 bij het groen dat moet wijken voor de bouwplannen (foto: pr).

Overleg over Vlietweg 3 zit zo vast als een huis

Actueel 987 keer gelezen

Leidschendam - Op bezoek bij de Actiegroep Vlietweg3 heeft wethouder Bianca Bremer aangegeven dat ze weinig tot geen ruimte ziet voor projectontwikkelaar Wibaut om tegemoet te komen aan de bezwaren van de omgeving. 

Bewoners en bedrijven hebben zeer grote moeite met het in verhouding kolossale complex voor jongerenhuisvesting in Leidschendam-Zuid. Pogingen van de Actiegroep, namens 558 bewoners, om met goed onderbouwde ideeën het sympathieke bouwplan op de geschiktere locatie Overgoo te realiseren stuiten op weerstand. De bouwplannen lijken onwrikbaar vast te liggen.

De impasse is een bewijs dat het uitrollen van voorgekookte bouwplannen over een wijk niet werkt. Hier is een gedegen samenspel (co-creatie) met de bewoners, gemeente en projectontwikkelaar voor nodig en wel vanaf het eerste uur. Nu de projectontwikkelaar op deze onverwachte bezwaren is gestuit en het ondanks intentieverklaring met de gemeente toch een stuk lastiger lijkt te worden, is hij blijkbaar gedwongen om noodsprongen te maken, bijvoorbeeld het gebouw iets verlagen of inkorten als bedrijfsruimten kunnen vervallen en parkeerplekken verhuisd kunnen worden naar te creëren parkeerplekken rond Vlietweg 2. Het maakt echter het geheel niet minder kolossaal. 

In communicatie naar buiten wordt beeldmateriaal gebruikt van het beoogde gebouw dat aantoonbaar fors afwijkt van de werkelijkheid. Toch hoopt de Actiegroep Vlietweg3 op een doorbraak waarbij er niet eenzijdig wordt bepaald maar er constructief zal worden samengewerkt. Het coalitieakkoord met burgerparticipatie bovenaan de lijst zou hoopvol moeten stemmen.

”Aan ons zal het niet liggen, maar op deze manier wordt een mooi project jammer genoeg niet opgebouwd maar afgebroken”, aldus de Actiegroep Vlietweg3.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant