Thijs Benner gaat voor het avontuur en een stukje eigen ontwikkeling (eigen foto).
Thijs Benner gaat voor het avontuur en een stukje eigen ontwikkeling (eigen foto).

Thijn wil half jaar de Atlantische Oceaan op

Actueel 1.642 keer gelezen

Voorburg - Thijn Benner (14) uit Voorburg heeft een droom. Hij wil een half jaar lang over de Atlantisch Oceaan zeilen. Om deze droom uit te laten komen gaat hij deelnemen aan een zelfontwikkelingsprogramma van School at Sea.

In zes maanden tijd leert hij beter samenwerken, zelfstandiger te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit programma vindt plaats op een groot schip de Thalassa, zeilend over de Atlantische oceaan. “Door theorie te koppelen aan de praktijk ga je dingen beter begrijpen. Kortom een mooie kans voor me om een enorme persoonlijke groei door te maken”, vertelt Thijn. “Ook zeil ik al vanaf mijn 8e jaar. Mijn hobby’s heel goed bij het programma van School at Sea, behalve hockey, waar ik ook op zit. Ik zie dit programma als een mooie kans om nieuwe culturen te leren kennen en op avontuur te gaan.”

“De kennis en ervaring die ik opdoe, kan ik onder andere benutten om mijn rol in de Kinderadviesraad van Basalt Revalidatie beter te vervullen”, vervolgt hij. “Daar neem ik nu aan deel namens mijn zusje. Mijn ervaringen zullen ook thuis, op school en in mijn oppasklussen van pas komen”.

School at Sea is een organisatie die zich richt op ervaringsleren. Tijdens een reis van zes maanden op een groot zeilschip leer je met een directe koppeling naar de praktijk. Je hebt zelfstudie aan boord en als je ergens niet uitkomt dan krijg je hulp van docenten aan boord. 

De reis die wordt afgelegd is 12.000 zeemijl (ruim 20.000 km) in een half jaar tijd. De oceaan wordt overgestoken en de deelnemers komen na een half jaar weer thuis. Het doel is om in oktober 2023 uit te varen.

Thijn: “Het programma van School at Sea spreekt me enorm aan, omdat ik zowel van zeilen en reizen houd. Ik ga jaarlijks op zeilkamp met mijn vrienden. Ik wil graag leren van andere culturen en nieuwe talen leren. Tijdens de reis heb je naast zelfstudie bijvoorbeeld ook Spaanse les. Bovendien moet ik op het zeilschip samenwerken met 35 andere scholieren en ga ik vrienden voor het leven maken. Tot slot zal ik veel op mezelf aangewezen zijn en leren om zelfstandiger te worden en verantwoordelijkheid te nemen.”

Om zijn droom te laten uitkomen, moet Thijn zelf fondsen werven. Thijs heeft € 25.000 nodig om mee te gaan. Om het nodige geld in te zamelen verkoopt hij zelf spullen op Marktplaats, past hij op kinderen uit de buurt en kookt hij elke week voor de overburen. 

“Maar daarmee ga ik het niet halen”, realiseert hij zich. Daarom kan men hem op verschillende manieren sponsoren. Kijk hiervoor op zijn site https://thijnatsea.wixsite.com/2023, mail hem: thijnb2008@gmail.com, of bel 06-42 25 43 52.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant